Un preot a demisionat după ce episcopul i-a invalidat toate botezurile din ultimii 20 de ani!

Un preot catolic din Phoenix (Arizona) și-a cerut iertare și a demisionat din funcția de pastor al parohiei după ce s-a aflat că a botezat incorect timp de 20 de ani de slujire preoțească în Brazilia, Eparhia San Diego și Eparhia Phoenix.

Într-o scrisoare din 14 ianuarie către credincioșii diecezei, episcopul Thomas Olmsted de Phoenix a spus:

„Cu sinceră îngrijorare pastorală îi informez pe credincioși că botezurile făcute de reverendul Andres Arango, un preot al Eparhiei Phoenix, sunt invalide”.

Olmsted a citat nota doctrinară din 6 august 2020 a Congregației pentru Doctrina Credinței, care spunea că botezul conferit cu formula „Vă botezăm în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt” este invalid. Arango folosea această formulă.

„Problema cu folosirea „” este că nu comunitatea este cea care botează o persoană, ci Hristos, și numai El, care prezidează toate slujbele și, prin urmare, Hristos este cel care botează”, a explicat Olmsted. .

Nu cred că preotul Arango a avut vreo intenție de a dăuna credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului”, a continuat episcopul.

„În numele Bisericii noastre locale, îmi pare sincer rău că această eroare a dus la perturbarea vieții sfinte a unui număr de credincioși. Acesta este motivul pentru care mă angajez să iau toate măsurile necesare pentru a remedia situația pentru toți cei afectați.

Arango este un fost membru al comunității eudiste, cunoscută și sub numele de Congregația lui Iisus și Maria.

El a răspuns în propria sa scrisoare, spunând:

„Mă întristează să aflu că am făcut botezuri invalide de-a lungul slujirii mele ca preot, folosind în mod regulat o formulă incorectă. Regret profund eroarea mea și modul în care aceasta a afectat numeroși oameni din parohia dumneavoastră și din alte părți.

Cu ajutorul Duhului Sfânt și în comuniune cu Eparhia Phoenix, îmi voi dedica energia și slujirea cu normă întreagă pentru a ajuta la remedierea acestui lucru și pentru a-i vindeca pe cei afectați.

Episcopia Phoenix a publicat pe site-ul său o explicație și un formular de contact pentru oricine crede că ei sau copiii lor au fost botezați invalid de către preot.

Dacă ai fost botezat folosind cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Va trebui să fii botezat”, a spus dieceza din Phoenix.

Oricine știe că un preot sau diacon folosește o formulă de botez invalidă în eparhie ar trebui să contacteze oficialii diecezani.