Un preot acuză: ”Copiilor de aici nu le puteți da tablete. Nu au curent, haine și mâncare”

Vasile Antonie Tămaş, preot într-un sat din judeţul Covasna, atrage atenția cu privire la școala online și efectele pe care le are asupra copiilor din cătunul pe care îl păstorește.

În satul Hetea din comuna Valcele, 99% dintre elevi nu au acces la internet şi pentru majoritatea, hrana zilnică e reprezentantă de cornul şi laptele primit de la şcoală. Copiii nu au cu ce se îmbrăca și nici curent electric.

Publicitate

”Pandemia minții

Stau și mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com Valcele, jud Covasna), jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99 % nu au internet și 80 % își asigură hrana minimă din cornul și laptele de la școală.

Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării.

Soluția găsită de ocupanții scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învățământul online și tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal ? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic!

La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane . La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea?

Apropo – de ce nu le trimiteți în continuare mâncare ? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală!
Dacă sunteți pro educație, puneți egalitate între București și ultimul cătun!

Oricum, din cătune au ieșit mai multe caractere!”, se arată în postarea preotului Vasile Antonie Tămaș

Publicitate