Un preot s-a întins în faţa porţii cimitirului pentru a bloca o înmormântare! – VIDEO

Duminică, în jurul orei 12:00, o procesiune funerară din localitatea Gura Solcii, județul Bălcăuți, a fost marcată de un incident șocant, în care un preot ortodox a fost pus la pământ în fața dricului funerar.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au intervenit în forță pentru a calma spiritele și aplana scandalul.

Publicitate

Evenimentul a fost inițiat de preotul ortodox în vârstă de 51 de ani, slujitor la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din Gura Solcii, care a decis să împiedice accesul dricului funerar la cimitirul comun.

Acesta a recurs la gestul extrem de a se poziționa intenționat la sol, blocând astfel drumul vehiculului mortuar.

Situația a escaladat după ce rudele decedatului, de confesiune penticostală, solicitaseră anterior permisiunea preotului ortodox pentru desfășurarea slujbei de înmormântare conform ritului penticostal. Cu toate acestea, la momentul procesiunii, preotul ortodox și-a schimbat atitudinea, împiedicând cu fermitate accesul dricului la cimitir.

Echipajele polițienești au intervenit gradual și condescendent, reușind să medieze conflictul și să îndepărteze preotul de la locul săvârșirii gestului extrem, fără incidente majore. Ulterior, forțele de ordine au rămas în zonă pentru a monitoriza situația și a preveni eventualele incidente.

Ceremonialul funerar s-a desfășurat în cele din urmă fără alte probleme, iar poliția a întocmit un dosar penal pentru „împiedicarea exercitării libertății religioase”.

Dosarul va fi trimis spre soluționare la unitatea de parchet competentă, iar autoritățile vor analiza cu atenție circumstanțele ce au condus la acest incident regretabil.

Publicitate