Un primar cere ajutor pe Facebook pentru o toaletă în interiorul unei grădinițe: „Trec peste ruşine şi spun direct”

Primarul comunei Lopătari, județul Buzău, Claudiu Constantin, a lansat un apel public disperat pentru construirea unei toalete interioare la grădinița din localitate.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a explicat că nu are suficiente resurse financiare și forță de muncă pentru a realiza acest proiect.

Publicitate

Comuna Lopătari se confruntă cu o situație delicată în ceea ce privește infrastructura școlară, având trei școli în care toaletele se află încă în aer liber.

Primarul Claudiu Constantin a exprimat îngrijorarea sa față de această situație și dorința de a remedia problema cât mai curând posibil, în special pentru copiii care își desfășoară activitatea școlară în aceste condiții.

Potrivit declarațiilor primarului, există spațiu disponibil pentru construirea unei toalete la grădinița din satul Lopătari, însă lipsesc fondurile necesare pentru a realiza acest proiect. Într-o soluție temporară, camera arhivei din școală a fost eliberată pentru a fi folosită ca spațiu pentru toaletă.

De asemenea, primăria a alocat o sumă din bugetul local pentru materialele necesare construcției, dar nu dispune de fondurile necesare pentru a angaja o firmă specializată în lucrări de construcție. Prin urmare, primarul speră să rezolve problema cu ajutorul personalului din cadrul primăriei și al unor membri ai comunității care beneficiază de programul de ajutor social.

În fața acestei situații dificile, primarul Claudiu Constantin a făcut un apel public către oricine poate oferi ajutor, fie prin donarea de materiale de construcții, fie prin oferirea de forță de muncă. El a subliniat importanța implicării întregii comunități pentru a asigura condiții decente copiilor și familiilor din Lopătari.

Primarul a recunoscut public rușinea pe care o simte în această situație și a afirmat că fiecare formă de sprijin este binevenită. În final, el a exprimat speranța că, prin efortul comun al comunității, vor putea fi realizate lucrări de îmbunătățire și la nivelul grădiniței, contribuind astfel la menținerea copiilor și familiilor tinere în comunitate.

Claudiu Constantin a fost ales primar al comunei Lopătari în anul 2020, pe liste USR, iar ulterior s-a alăturat echipei PNL Buzău fără a semna o adeziune în acest sens pentru a nu-și pierde mandatul.

Publicitate