Un primar de municipiu se laudă cu WC-urile unui liceu care ar putea deveni… loc de socializare – FOTO

O postare pe Facebook a primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în legătură cu renovarea Liceului Traian Vuia, a provocat un val de reacții negative din partea cetățenilor, care au fost contrariați de condițiile precare ale grupurilor sanitare destinate copiilor de la Grădinița Ion Creangă, relocată temporar în această instituție de învățământ.

Imaginile postate de edil au evidențiat faptul că toaletele pentru elevi au fost instalate una lângă alta, fără nicio separație care să ofere intimitate. Postarea primarului a fost făcută miercuri, iar vineri seară imaginile cu grupurile sanitare au fost șterse.

Renovările la parterul, etajul I și spălătoria Liceului Traian Vuia au inclus refacerea completă a grupurilor sanitare, cu înlocuirea gresiei și faianței, precum și reparații la nivelul zidăriei și tencuielii în sălile de clasă. În plus, s-a montat covor PVC nou, s-au schimbat instalația electrică și corpurile de iluminat, iar tocăria interioară a fost înlocuită.

În prezent, parterul clădirii este folosit de Grădinița Ion Creangă, ale cărei proprii spații sunt în renovare totală prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene. După finalizarea lucrărilor, sălile de clasă vor fi din nou ocupate de către elevii de liceu.

Cu toate acestea, cetățenii au fost deranjați de modul în care au fost amenajate grupurile sanitare destinate copiilor. În fotografiile inițiale, care ulterior au fost șterse, se putea observa lipsa oricărei separări între toalete, ceea ce a generat critici și nemulțumire în rândul utilizatorilor rețelelor sociale.

Primarul Lia Olguța Vasilescu a transmis un mesaj prin care a subliniat angajamentul său de a investi în școlile din Craiova pentru a asigura condiții excelente de educație copiilor. Cu toate acestea, cetățenii rămân sceptici în ceea ce privește calitatea renovărilor și a spațiilor destinate celor mici.

Această situație evidențiază importanța unor investiții atente și bine planificate în domeniul educației, astfel încât copiii să beneficieze de mediul adecvat pentru dezvoltare și învățare. Criticile aduse condițiilor precare ale grupurilor sanitare demonstrează necesitatea unei abordări mai riguroase și atente în ceea ce privește infrastructura școlară.

Publicitate