Un primar și nora acestuia, condamnați la închisoare după o reclamație făcută de paznicul de la primărie!

Fostul primar al unei comune vasluiene și nora sa au fost condamnați la închisoare, după ce magistrații au decis că au cheltuit ilegal bani europeni. 

Este vorba despre Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei vasluiene Drînceni și nora sa, informează Ziare.com.

Femeia este acuzată că a încasat timp de 22 de luni câte 550 de euro pe lună, acesta fiind salariul pe care îl lua pentru postul de manager al unui proiect finanțat cu fonduri europene. Însă, femeia nu a venit deloc la slujbă.

Cel care a denunțat totul procurorilor anticorupție a fost tocmai portarul Primăriei din Drânceni. În actul de sesizare, reclamantul îşi exprima nemulţumirea legată de anumite proiecte realizate de către primăria comune și că, din câte cunoaşte, nora primarului ar fi fost angajată într-un proiect realizat cu fonduri europene ce vizează efectuarea de canalizări de apă şi ar fi primit 550 de euro pe lună, deşi era studentă la Iaşi şi nu avea legătură cu ceea ce se construia în proiect.

Astfel, Tribunalul din Vaslui l-a condamnat pe fostul edil la 4 ani închisoare, iar pe nora acestuia la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare.

De asemenea, cei doi trebuie să plătească 36.000 lei la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data de 09.05.2019 până la momentul în care întreg debitul va fi achitat.