Un profesor care a semnalat că elevii școlii fac orele în frig, amenințat de părinții copiilor!

O situație tensionată a apărut la Huedin, județul Cluj, după ce un profesor a fost amenințat în urma unui reportaj al echipei TVR Cluj la Școala Primară Cetatea Veche II.

Profesorul, care a semnalat condițiile precare în care elevii urmau cursurile, a fost acuzat de localnici că sesizările sale ar putea duce la închiderea școlii.

Publicitate

La Școala Primară Cetatea Veche II din Huedin, unde 17 copii participă la cursuri în cinci clase, se face școală în condiții dificile. Clădirea este încălzită cu sobe de teracotă, iar temperaturile scăzute din sălile de clasă au fost sesizate de un profesor de sprijin care a lucrat acolo din toamna anului trecut.

Echipa TVR Cluj a ajuns la fața locului și a constatat că, în ciuda eforturilor a două învățătoare de a face focul zilnic, temperatura în școală era cu doar 5 grade mai ridicată decât afară.

Profesorul care a adus această situație la cunoștința publicului a fost amenințat după ce echipa de jurnaliști a realizat un material despre condițiile în care se desfășurau orele de clasă.

Purtătorul de cuvânt al școlii a declarat că nici copiii, nici părinții nu s-au plâns vreodată de temperaturile din clădire. Primarul municipiului Huedin a asigurat că există un stoc adecvat de lemne pentru încălzirea zilnică a școlii.

În ciuda controversei, Direcția de Sănătate Publică a efectuat un control săptămâna trecută și a declarat că, la momentul inspecției, temperatura în sălile de clasă era corespunzătoare.

Ca măsură, DSP a dispus crearea unei proceduri care să specifice ora și personalul responsabil pentru aprinderea focului în sobe până la data de 8 februarie.

În urma incidentului, profesorul de sprijin a anunțat că renunță la orele pe care le avea la Școala Primară Cetatea Veche II. Conducerea Liceului Tehnologic din Huedin, sub al cărui patronaj se află școala primară, susține că nu există probleme cu căldura în clase și că nu au primit nicio reclamație.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, temperatura în sălile de clasă ar trebui să fie între 18–20°C.

Publicitate