Un profesor umilește elevii, le pune note de 3 și 4, apoi îi așteaptă la meditații!

Colegiul Național Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea este în mijlocul unui scandal, după ce Ziarul de Vâlcea a dezvăluit practicile controversate ale profesorului de matematică, V.G.

Publicitate

Conform informațiilor obținute, acesta ar fi organizat meditații neautorizate și ar fi implicat elevii într-o schemă perfidă pentru a-i determina să participe la aceste sesiuni.

În ciuda interdicției clare a meditațiilor cu elevii din aceeași clasă, conform Legii învățământului preuniversitar, profesorul ar fi continuat să ofere meditații pe bandă rulantă, construindu-și, potrivit surselor, o vilă impunătoare în zona Morilor din Râmnicu Vâlcea și deținând mai multe proprietăți.

Însă, acuzele nu se opresc aici. Profesorul este acuzat și de practicarea unui formă de bullying, notându-i pe mulți elevi cu note scăzute, considerându-i „proști”, după cum îi caracterizează în mod direct, pentru a-i determina să participe la meditații private contra-cost.

Pentru a-i determina pe elevi sa vina la meditatii, el actioneaza perfid, notandu-i cu note de trei si patru pe foarte multi elevi, pe care-i considera prosti, asa cum ii caracterizeaza in mod direct, umilindu-i in fata colegilor.

După publicarea articolului de către Ziarul de Vâlcea, mai mulți părinți și elevi au confirmat derapajele grave ale profesorului. Cu toate acestea, sesizările depuse la Inspectoratul Școlar Vâlcea și la Colegiul Alexandru Lahovari au fost tratate superficial sau musamalizate, conform informațiilor dezvăluite.

Din multitudinea de mesaje, l-am retinut pe cel al unei foste eleve, un adevarat semnal de alarma si, oarecum, disperare.

Un mesaj de disperare de la o fostă elevă a adus în prim-plan problema, semnalând că profesorul practică aceste abuzuri de mulți ani, iar acum s-a sesizat opinia publică. În plus, eleva afirmă că profesorul a lăsat colegi corigenți, notându-i în mod subiectiv.

”Domnul profesor NU ar trebui sa mai aiba dreptul la aceasta catedra, face asta de ani buni si acum s-a sesizat??

Eu l-am avut pe dansul la clasa si a lasat 3 colegi corigenti pe motivul: notele incep de la 8 (10 pt Dumnezeu, 9 pt profesori) 8 cei care fac meditatii, restul…

Problema este si ca mediile mici pe care domnul le ofera ne afecteaza si la admiterea la facultate( unde s-ar putea intra pe dosar, la anumite facultati din POLITEHNICA si, poate chiar cu bursa..)

PROBLEMA ESTE ca dansul venea in cls 12, cand aveam bacalaureat cu Dostoievski sa citeasca, in timp ce noi rezolvam singuri probleme din manual si singurul ajutor pe care il primeam era sa: NE REZOLVE O SINGURA PROBLEMA SI DUPA NE DADEA LIBER..

PROBLEMA ESTE ca se stie asta de prea mult timp si nu se face nimic.
Este pus pe motiv politic?
Cine este el sa ocupe locul altui profesor care poate ne invata ceva??
Ce se intampla cu educatia din Romania??
Se va schimba ceva vreodata??
De ce nu se rezolva doar cu plangeri, care au fost suficiente??
Trebuie filmat si inregistrat pt dovezi?”

Edupedu.ro a scris, în luna mai 2023, că piața meditațiilor este estimată la peste 120 de milioane de lei pe lună. În prezent, profesorilor le este interzis prin lege, să facă meditații cu elevii de la clasă.

Publicitate