Un puști și-a falsificat cartea de identitate pentru a putea intra în club!

Un adolescent din Brașov este sub investigație pentru fals și uz de fals, după ce și-a modificat anul nașterii pe cartea de identitate, în încercarea de a avea acces la cluburile destinate exclusiv adulților. Jandarmeria Brașov a făcut public cazul luni seară.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 27 mai, când băiatul a fost surprins de jandarmi în apropierea unui club din Centrul Civic al Brașovului. Aflat în compania unui grup de prieteni, comportamentul lor neliniștit a atras atenția forțelor de ordine.

„La solicitarea jandarmilor de a se legitima, unul dintre tineri a refuzat inițial să prezinte un document de identitate. Sub presiunea insistențelor, acesta a arătat în cele din urmă o carte de identitate, însă la verificarea prin aplicația eDac, documentul nu a putut fi validat.

Ulterior, s-a descoperit că minorul își falsificase singur cartea de identitate, modificându-și anul nașterii pentru a putea intra în cluburile rezervate adulților”, a transmis Jandarmeria Brașov pe pagina oficială de Facebook.

Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru fals și uz de fals, iar cazul a fost preluat de poliție pentru investigații suplimentare. Reprezentanții Jandarmeriei au profitat de ocazie pentru a trage un semnal de alarmă către tineri.

„Vrem să subliniem importanța respectării legii și să avertizăm că o noapte de distracție nu justifică astfel de acțiuni ilegale. Fiecare va avea la un moment dat ocazia de a intra legal în orice club își dorește”, a adăugat Jandarmeria Brașov.

Publicitate