Un radar fix care a dat 24.000 de amenzi de viteză într-o lună, a fost aruncat în aer! – FOTO

Într-un act de protest împotriva creșterii numărului de amenzi pentru depășirea limitei de viteză, două radare fixe instalate pe un drum regional din provincia Padova au fost distruse miercuri seara.

Potrivit informațiilor furnizate de cotidianul local Il Mattino di Padova, unul dintre radare a fost aruncat în aer, în timp ce celălalt a fost împușcat cu un pistol cu bile.

Aceste atacuri au avut loc în Castagnara di Cadoneghe, pe drumul regional 307 Santo. Ambele radare au fost instalate în luna iunie și înregistrau încălcări ale limitei de viteză într-un ritm alarmant, generând nu mai puțin de 24.000 de amenzi în doar o lună de funcționare.

Autoritățile locale au reacționat prompt la incident și au scos ambele dispozitive din uz. Carabinierii au început cercetările pentru a identifica persoana responsabilă pentru distrugerea radarelor și au început să analizeze imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

Primele indicii sugerează că cineva a plasat o substanță explozivă care a provocat un incendiu înalt, iar flăcările rezultate au dus la explozia și ulterior incendierea aparatului radar. Fragmentele rezultate în urma exploziei au afectat structura dispozitivului, iar acesta a fost deteriorat semnificativ.

În contextul acestor incidente, coada foarte lungă la sediul poliției locale din Cadoneghe a arătat frustrarea șoferilor care au fost amendați în urma înregistrărilor făcute de radare. Mulți dintre aceștia așteptau să predea fișele de comunicare a datelor șoferului pentru a specifica cine se afla la volan în momentul încălcării.

Numeroase amenzi în valoare de 180 de euro și cu penalizare de trei puncte de la permisul de conducere au fost date pentru depășirea vitezei limită, într-o zonă unde se înregistrau frecvent depășiri de 50 km/h.

Protestul amplu împotriva radarelor și a amenzilor aplicate pentru depășirea limitei de viteză a luat amploare în mediul online, iar atacul asupra radarelor este considerat o manifestare a nemulțumirii șoferilor față de noile reguli de circulație impuse.

Pe rețelele de socializare, localnicii și-au exprimat sprijinul pentru această acțiune, interpretând-o ca pe o demonstrație de solidaritate cu cei care au fost sancționați excesiv.

Primarul Marco Schiesaro a subliniat că, în ciuda dezamăgirii celor din afara localității, prioritatea sa este protejarea concetățenilor și asigurarea siguranței rutiere. Protestul față de noile reglementări și manifestările împotriva radarelor continuă să se dezvolte în regiune, reflectând tensiunile acumulate în jurul acestor măsuri.

Publicitate