Un robot, care era angajat ca funcţionar municipal s-ar fi aruncat dintr-o clădire publică!

Autoritățile din Coreea de Sud sunt în alertă după ce un robot funcționar municipal s-a „sinucis” aparent, aruncându-se de la capătul unor scări dintr-o clădire publică.

Incidentul a avut loc în orașul Gumi, situat în centrul țării, iar primăria locală a deschis o anchetă pentru a cerceta cauzele acestei căzături.

Robotul, creat de compania californiană Bear Robotics, lucra în primărie de aproape un an, asistând locuitorii orașului în diverse sarcini administrative. Având o legitimație proprie de funcționar public, robotul opera între orele 09:00 și 18:00 și era capabil să se deplaseze între etaje, chemând ascensorul, o abilitate rară printre roboții umanoizi.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, când robotul a fost găsit inert la baza unor scări. Martorii au relatat că înainte de căzătură, robotul „se învârtea în cerc, ca și cum ar fi detectat ceva”.

„Mai multe piese ale sale au fost colectate și vor fi analizate”, au declarat reprezentanții primăriei. „Făcea parte în mod oficial din Primărie, era unul dintre ai noștri”, a declarat un alt funcționar, exprimându-și regretul față de incident.

Coreea de Sud, una dintre țările cu cel mai mare număr de pasionați de robotică, a urmărit îndeaproape acest caz. Presa locală a relatat pe larg despre incident, ridicând întrebări cu privire la motivele din spatele acestui act. Unele publicații s-au întrebat pe prima pagină „de ce acest funcționar harnic a acționat astfel” și dacă „munca nu era cumva prea grea pentru robot”.

Ancheta în desfășurare va încerca să descopere dacă defecțiuni tehnice sau alte probleme au dus la acest incident neobișnuit, într-o țară unde integrarea tehnologiei și a roboților în viața de zi cu zi este tot mai frecventă.

Publicitate