Un român a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împușcat de un preot pe Muntele Athos

Un român a fost împușcat de un preot pe Muntele Athos, Grecia, și a ajuns în stare gravă pe patul de spital.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, când bărbatul, în vârstă de 51 de ani, lucra la un schit din zonă, în apropierea chiliei preotului. Conform mărturiei victimei, preotul a scos o pușcă pentru a trage după o pisică care l-ar fi înfuriat.

Publicitate

Din păcate, în timpul acestui act, bărbatul a fost lovit de alicele trase de preot și a căzut la pământ, suferind răni grave la ambele picioare.

Românul a declarat că preotul l-ar fi determinat să declare poliției că incidentul a fost un accident la o vânătoare de mistreți. Familia victimei a intervenit în acest caz și a solicitat sprijinul Consulatului României din Salonic.

Ancheta este în curs de desfășurare de către autoritățile elene, iar omul a fost dus la spital pentru tratamentul rănilor. Ulterior, polițiștii au preluat o nouă declarație de la victimă, iar acesta a dezvăluit întreg adevărul despre incident.

„Ea (pisica, n.red.) a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit poc.

Pe loc am căzut jos, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a povestit victima, pentru Stirileprotv.ro.

Familia bărbatului a adus în atenția publică faptul că preotul ar fi exercitat presiune asupra acestuia pentru a declara că totul a fost un accident, iar autoritățile locale nu ar fi tratat cazul cu seriozitate înainte de intervenția lor.

Conform mărturiei rudei victimei, acesta a fost lăsat să sufere în spital fără nicio intervenție din partea preotului până când familia a ajuns la locul incidentului și a solicitat sprijinul Consulatului României.

Românul rănit grav la ambele picioare se confruntă acum cu o situație medicală delicată, iar familiile sale speră că autoritățile elene vor ancheta cu atenție acest caz și vor asigura o justiție adecvată.

Ancheta în acest caz continuă, iar autoritățile române și cele elene monitorizează situația pentru a se asigura că drepturile și siguranța cetățenilor români sunt protejate.

Publicitate