Un român a fost amendat după ce s-a spălat pe picioare într-o fântână arteziană din Roma!

Un român din Italia a fost amendat de polițiști, după ce și-a spălat picioarele într-o fântână arteziană, monument istoric, din centrul Romei.

Bărbatul a făcut gestul în plină zi, sub privirile indignate a zeci de turiști și localnici aflați în trecere prin zonă. Joi după-amiază, românul s-a descălțat și și-a scos șosetele, după care și-a băgat picioarele în fântâna arteziană aflată în Piazza della Repubblica, una dintre zonele din Roma cele mai vizitate de turiști.

Bărbatul a început să se spele liniștit, ca și cum ar fi fost cel mai normal gest din lume, și nu s-a arătat deloc deranjat de privirile critice ale trecătorilor, în marea lor majoritate turiști, potrivit Canale Dieci.

Însă n-a apucat să-și facă igiena până la capăt pentru că a fost oprit de un echipaj de carabinieri, informează stiridiaspora.ro.

Scăldatul este interzis în fântânile arteziene din Roma. Pentru că românul n-a provocat nicio daună, a primit o amendă de „numai” 500 de euro.

Fontana delle Naiadi a fost inaugurată de Papa Pius al IX-lea la în 1870 și câțiva ani mai târziu a fost refăcută de un arhitect celebru. Fântâna include și patru statui din bronz ale sculptorului Mario Rutelli.