Un român a fost prins în timp ce ”făcea” la buzunare suporterii de la EURO 2024

Un hoț român a fost surprins în flagrant delict în timp ce încerca să fure portofelul unui suporter ceh aflat în drum spre stadion pentru a urmări partida Portugalia – Cehia, scor 2-1, din cadrul EURO 2024.

Incidentul a avut loc în tren, înainte de meciul din grupa F, desfășurat marți, în Germania.

Conform publicației Bild, un polițist portughez, aflat în Germania pentru a asigura securitatea pe durata turneului EURO 2024, l-a surprins pe hoțul român chiar în momentul în care acesta sustrăgea bani din portofelul suporterului ceh.

Polițistul a urmărit suspectul de când acesta a urcat în tren și a observat că, la coborâre, hoțul a aruncat un portofel gol într-un coș de gunoi. Ulterior, asupra bărbatului în vârstă de 48 de ani a fost găsită suma de 185 de euro, dintre care jumătate era în moneda națională a Cehiei.

Poliția din Leipzig a confirmat că hoțul român și-a recunoscut fapta. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal.

Incidentul a avut loc în contextul meciului dintre Portugalia și Cehia, un duel din grupa F de la turneul final EURO 2024 din Germania, care a atras numeroși fani din diverse țări. Incidentul a subliniat importanța prezenței forțelor de ordine internaționale în astfel de evenimente majore pentru a preveni și combate infracțiunile.

Publicitate