Un român a mers la Poliție cu un permis auto fals, să-l preschimbe pentru că expirase!

Un bărbat din Alba a fost găsit vinovat și condamnat pentru implicarea sa într-un caz de fals în acte, după ce a încercat să obțină un permis de conducere fals de pe Facebook.

Conform informațiilor, individul a plătit suma de 2000 de euro pentru a achiziționa un permis de conducerc, acoperind o gamă largă de categorii de autovehicule.

Publicitate

Evenimentul a avut loc în luna iulie sau august a anului 2020, când bărbatul, aflat în Germania, a găsit un anunț pe platforma de socializare Facebook care oferea permise de conducere false.

Cu toate că era conștient că documentul este falsificat, el a furnizat datele personale și suma de bani necesară pentru a primi permisul contrafăcut, care imita în mod fraudulos documentele emise de autoritățile din Marea Britanie.

Cu permisul fals în mână, bărbatul s-a prezentat la serviciul de permise auto din Alba, solicitând schimbarea permisului său.

Autoritățile, după ce au introdus datele în sistem, au identificat imediat falsul și au luat măsuri legale, anunțând procurorii și inițiind un dosar penal împotriva bărbatului.

După mai bine de trei ani, Judecătoria Aiud a pronunțat sentința în acest caz, condamnându-l pe individ la o pedeapsă de 4 luni și 20 de zile de închisoare cu amânare pentru complicitate la fals.

Sentința nu este definitivă.

Publicitate