Un român a păcălit doi preoți din Italia de la care a ”stors” 100.000 de euro!

Comunitatea din Torino a fost șocată de un incident în care doi preoți au căzut pradă unui bărbat român în vârstă de 37 de ani, implicat într-un caz complex de șantaj și hărțuire, reușind să obțină de la aceștia o sumă considerabilă, estimată la 100.000 de euro, informează stiridiaspora.ro.

Inițial, bărbatul, cunoscut drept „Marcello”, s-a adresat bisericii din zona San Paolo cerând sprijin sub pretextul unor nevoi financiare urgente. Sub povestea unor dificultăți financiare grave și a unei familii în nevoie, a reușit să convingă preoții să ofere ajutor în bani, primind inițial peste 10.000 de euro, alături de o scrisoare de recomandare pentru sprijin suplimentar.

Publicitate

Totuși, situația a luat o întorsătură neașteptată când bărbatul a dispărut pentru câteva luni, reapărând în luna iunie și începând să ceară sume din ce în ce mai mari de bani. Atunci când preoții au refuzat să mai ofere sprijin financiar, el a recurs la amenințări și mesaje agresive.

Unul dintre preoți a părăsit biserica, ocupându-se de probleme administrative, iar celălalt, în vârstă de peste 80 de ani, s-a mutat în altă parte. Cu toate acestea, bărbatul român încă avea numerele lor de telefon și i-a hărțuit cu mesaje amenințătoare, menționând că vor fi consecințe grave dacă nu-i dădeau banii ceruți.

„Nu e suficient. Nu e suficient. Am nevoie de mai mulți. Și dacă vorbești, te bat. O să vezi tu. Nu trebuie să vorbești despre asta cu nimeni. Oricum știu unde ești”, le spunea pe rând celor doi preoți, conform presei italiene.

Presiunile și amenințările au atins un punct critic, determinând preoții să transfere fonduri către agresor, totalizând aproape 100.000 de euro. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a oprit și a continuat să ceară mai mult, menționând că va recurge la violență dacă situația nu îi este satisfăcută.

Situația s-a schimbat când unul dintre preoți, îngrijorat de evoluția situației, a cerut ajutor financiar chiar surorii sale. Cu suspiciuni legate de schimbarea bruscă a stilului de viață al fratelui său, sora acestuia a investigat și a reușit să-l convingă să meargă la poliție.

Procurorul a preluat cazul, iar bărbatul român a fost arestat sub acuzația de acte de persecuție. Acesta a negat presiunile exercitate asupra preoților, recunoscând doar primirea banilor.

Publicitate