Un român care a lucrat la o centrală nucleară e în greva foamei: „Am fost contaminat și m-au concediat”

Dramele românilor care muncesc, unii din ei și la vârste înaintate pentru o bucată de pâine în afara țării, sunt tot mai multe, iar unele din ele reușesc să se facă auzite.

Marian Severin este un român de 61 de ani care a lucrat la o companie la centrala nucleară de la Almaraz, Spania. El denunță situația sa profesională și personală actuală, după ce a fost concediat și după ce s-a contaminat cu azbest, iar compania l-a pus să plătească pentru cazare, care știa că îi este asigurată gratuit, informează stiridiaspora.ro. 

„Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat; sunt în greva foamei”, spune muncitorul român care a intrat în grevei foamei., după ce a fost concediat.

Fața a început să mă mănânce, apoi am avut o tuse uscată, ochii îmi erau iritați, a trebuit să mă duc să iau apă pentru că parcă mă ardeam. Nu-mi dispărea și m-am dus la doctorul de la sediul companiei. Apoi m-am dus la clinica ambulatorie.

Ceea ce mi s-a întâmplat mie este că am intrat în contact cu praful de azbest și am fost contaminat. Dar cel mai rău lucru este că, atunci când compania mea a aflat, m-a concediat, susținând că nu am depășit perioada de probă din contract.

Am 61 de ani, cum să nu trec examenul cu toți anii în care am lucrat? Și nu numai atât: au încetat să mai plătească pentru pensiunea în care stau. Și m-au sunat de la recepție ca să-mi spună că trebuie să plătesc pentru asta“, este mărturia lui Marian Severin.

Din acest motiv, el a decis să intre în greva foamei și, cu un banner pe care scrie că a fost contaminat cu azbest, se află de două zile în zona în care a lucrat pentru a încerca să își schimbe situația.

Marian Severin pune la dispoziție un raport medical de la Punctul de Asistență Continuă (PAC) din Almaraz din 30 noiembrie, în care sunt consemnate simptomele raportate de el. Acesta precizează că motivul consultării este „expunerea la azbest (azbest) la locul de muncă”. În acest raport se mai precizează că a fost protejat atât cu ochelari de protecție, cât și cu o mască FFP2 și că nu existau patologii urgente la acel moment.