Un român care stătea pe o bancă în parc în Italia, a fost arestat din senin doar pentru că l-a arătat cineva cu degetul

Un român a fost arestat în Italia, după ce a fost acuzat pe nedrept de un angajat al Poștei Italiene că a comis un jaf, informează stiridiaspora.ro.

Un român a fost arestat pe nedrept de poliție, în timpul investigațiilor pentru un jaf care a avut loc Oficiul poștal din Manfredonia, în Puglia. Tânărul stătea liniștit pe o bancă în momentul în care a fost înconjurat de forțele de ordine.

Potrivit publicației l’Immediato, incidentul s-a petrecut miercuri, 15 martie. Românul, pe numele său Iulian Peagu, se afla pe o bancă din apropiere când a fost înconjurat de polițiști și un angajat de la Poșta respectivă l-a indicat ca fiind autorul unui jaf.

„Clientul meu a fost arestat și, în consecință, privat de libertate pentru o după-amiază întreagă, doar pentru că s-a aflat în locul nepotrivit și la momentul nepotrivit”, a transmis Angelo Salvemini, avocatul românului.

„Stătea liniștit pe o bancă din parcul municipal, la primele ore ale după-amiezii, așteptând să sosească ora la care urma să meargă la spital pentru un tratament medical”, Iulian Peagu, după cum relatează avocatul său.

 

La un moment dat, a fost înconjurat de polițiștii care erau însoțiți de angajatul Oficiului poștal. „El este, el este!”, a strigat acesta din urmă arătând spre tânăr.

Polițiștii s-au năpustit prompt asupra lui Iulian, l-au târât la pământ și l-au încătușat.

Degeaba a încercat Peagu să nege acuzațiile. El a fost arestat, urcat în mașină și dus la secția de poliție locală. După câteva ore de verificări, autoritățile au realizat că au greșit persoana și l-au eliberat pe român fără să îi ceară scuze.

„Este un caz de eroare judiciară care a avut consecințe grave pentru un cetățean nevinovat, victima dorinței unui angajat de la Poșta Italiană de a deveni un erou”, a mai spus avocatul italian, potrivit sursei citate.