Un român, deținut într-o închisoare din Groenlanda, s-a angajat gardian după executarea pedepsei!

Românul Costel Buliga a șocat întreaga lume prin decizia sa neobișnuită de a rămâne în închisoarea-hotel din Groenlanda, după ce și-a ispășit pedeapsa pentru furt.

Autoritățile groenlandeze, confruntate cu situația unică, l-au angajat pe Buliga ca gardian și om de serviciu, pentru a profita de aptitudinile sale și pentru a menține ordinea în această locație specială.

Groenlanda, un teritoriu autonom care aparține Danemarcei, este cunoscută pentru suprafața sa masivă de gheață, care acoperă cea mai mare parte a insulei. Cu toate acestea, există o zonă relativ mică unde trăiește întreaga populație a țării, aproximativ 50.000 de oameni. Capitala Groenlandei, Nuuk, găzduiește aproximativ 15.000 de locuitori și este un centru important pentru insulă.

În 2019, sistemul de justiție din Groenlanda a fost implicat într-un singur caz, în care Costel Buliga, originar din Vaslui, România, a fost condamnat la șase luni de închisoare. Acesta a fost transferat într-un hotel care a fost transformat temporar într-un penitenciar.

După ce și-a executat pedeapsa, Buliga a refuzat să părăsească hotelul, obișnuindu-se cu confortul și condițiile oferite. Autoritățile groenlandeze s-au confruntat cu o dilemă în fața acestui abuz potențial, iar în loc să-l îndepărteze pur și simplu, au găsit o soluție alternativă.

Costel Buliga a fost angajat ca gardian și om de serviciu la hotelul-închisoare, chiar dacă acesta este în mare parte gol pe parcursul anului. Prin această măsură, autoritățile au putut menține o prezență umană și un control adecvat în locație, asigurându-se că se respectă regulile și că ordinea este menținută.

Această situație neobișnuită a creat o perspectivă interesantă și a atras atenția asupra sistemului de justiție din Groenlanda. Decizia lui Costel Buliga de a rămâne și angajamentul autorităților de a găsi o soluție înțeleaptă reprezintă un exemplu al adaptării la circumstanțe neașteptate și al găsirii unor soluții creative pentru situații complexe.

Publicitate