Un român din Spania a obținut permisul de conducere deși are brațele amputate! (VIDEO)

După un deceniu plin de sacrificii, Dani Scăpău, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 33 de ani, care are brațele amputate, a reușit să intre în posesia permisului de conducere la o școală de șoferi din Spania.

Dacă vă întrebați cum reușește să conducă fără brațe, răspunul este următorul: cu piciorul drept controlează accelerația și frâna, iar cu vocea transmite acțiunile computerului de bord pentru a activa farurile, semnalizarea sau pentru a suna din claxon, informează stiridiaspora.ro.

Dani conduce desculț și fără șosete pentru a putea prinde mai bine joystick-ul cu care controlează volanul pe străzile înguste.

El a avut nevoie de peste 50 de lecții practice pentru a obține permisul de conducere. Timp de 10 ani a strâns bani pentru a-și îndeplini acest vis. A adunat 7.000 de euro, bani care i-au fost necesari la deplasări, cazare, practică, pregătire, etc.

Dani și-a pierdut brațele la vârsta de 11 ani, când a fost electrocutat în timp ce lucra pentru un bărbat dintr-un sat. Și în loc să-l ducă la spital, a fost abandonat într-un șanț. Când a fost găsit, cangrena îi distrusese membrele și a trebuit să-i fie amputate.

De fapt, Irrintzi este singura școală de șoferi din Spania autorizată să ofere acest tip de instruire – Dani a fost al cincilea cursant declarat admis – într-un vehicul complet adaptat în acest scop.

Acesta este exact următorul obiectiv pe care Dani și l-a propus: să înceapă să economisească cei 20.000 de euro pe care îi costă adaptarea unei mașini automate la stilul său de condus.