Un român s-a lăudat că trăiește „ca un lord” de pe urma fetelor pe care le desfigurează

Șeful român al unei rețele de proxeneți din Belfast a fost arestat a doua zi după ce s-a lăudat unui cunoscut cum trăiește „ca un lord”. Adevărul a preluat informațiile publicate de Irish News, care descrie modul violent în care bărbatul își ținea sub teroare victimele.

Valentin Rada, 34 de ani, care e acuzat de trafic de persoane și control al prostituției, a fost înregistrat fără să știe de un cunoscut, care era colaborator al Poliției, în timp ce se lăuda că a desfigurat o femeie, pe care a bătut-o până n-a mai mișcat.

El a fost arestat săptămâna trecută la Belfast, la o zi după înregistrare, în urma unei investigații care a durat doi ani și a vizat o bandă care exploata femei vulnerabile. Bărbatul, care exploata mai multe tinere, s-a lăudat cu traiul său şi cu faptul că este intangibil.

Mai mult, proxenetul nu a făcut un secret nici din faptul că le terorizează pe fetele pe care le obligă să se prostitueze şi a povestit cu lux de amănunte cum a desfigurat în bătaie o tânără.

„Trăiesc ca un lord din banii produşi de fete şi nimeni nu are ce să-mi facă, îi joc pe toţi pe degete”, s-a lăudat el, fără să aibă habar că e înregistrat. Odată cu el a mai fost arestat un bărbat, la Belfast, iar în România au fost reținute alte 9 persoane, suspecte că erau implicate în traficul cu persoane.

Ofițerii români care au făcut în țară descinderile la membrii grupării conduse de Rada au confiscat, de asemenea, 10.000 de lire sterline în numerar, bijuterii, mașini, telefoane mobile, carduri bancare, muniție și droguri.

Valentin Rada a solicitat să fie eliberat pe cauțiune și a negat toate acuzațiile. Procurorii spun că cel puțin una dintre fetele exploatate a fost sedusă la București de român, apoi adusă în Belfast și obligată să se prostitueze.

Judecătorul a decis să amâne un verdict la cererea de eliberare pe cauțiune și a cerut detalii suplimentare, urmând să se pronunțe peste o lună.