Un român și-a omologat prima mașină din România care circulă cu apă! (VIDEO)

Aceasta Dacie Logan este visul oricarui posesor de masina din Romania, mai ales in contextul in care pretul carburantilor s-a dublat în numai un an. Astazi o sa vorbim despre un barbat din Baia Mare, care sustine ca si-a montat pe masina o inventie inedita.

Românul este cunoscut ca fiind o fire inventivă, iar de-a lungul anilor mulți români au dat inveții importante lumii. Un bărbat din Baia Mare, Florian Calauz, a reușit să aducă Dacia Logan în secolul XXI, printr-o invenție inedită.

Bărbatul descrie inveția ca fiind bazată pe apa plus hidroxid de sodiu. El a decis să-și monteze invenția pe mașina sa, o Dacia Logan, și conform acestuia cu un plin poate face drumul de la Baia Mare la Constanța, dus întos.

Publicitate

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii”, a declarat Florian Calauz. El spune că a ajuns să aibă un consum de combustibul de aproximativ 2%.

Efectele, spune Florian Calauz, se văd în kilometrii parcurși folosind invenția. Acesta spune că folosind 1 litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri.

“Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidoliza apei, realizeaza hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va iesi pe teava de esapament, scazand poluarea.

Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorica mai mare de sase ori fata de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, in acest fel crescand si puterea motorului, scazand consumul de carburant pentru ca in ardere se foloseste hidrogen”, a mai declarat Florian Calauz.

Publicitate