Un român și-a transformat pasiunea pentru cotețe într-o afacere de succes în Europa! – FOTO

Gheorghe Gabriel Spătaru, un român în vârstă de 44 de ani stabilit în Brecht, a captat atenția unuia dintre cele mai citite ziare belgiene de limbă flamandă, Nieuws Blad, cu afacerea sa inedită și creativă.

Românul și-a transformat pasiunea pentru construcția de cotețe pentru găini și alte animale de companie într-un adevărat spectacol de design și confort, informeazl libertatea.ro.

Publicitate

Totul a început când Gheorghe a simțit nevoia de un coteț pentru găini și a decis să aducă ceva în plus. Cu o imaginație bogată și abilități de proiectare, a creat cotețe cu valoare decorativă, transformându-le în adevărate vile multietajate pentru pui. Aceste adăposturi nu sunt doar spații funcționale, ci și opere de artă în sine.

„Am vrut ceva în plus și am adăugat o terasă. Și o bancă de picnic, pentru că găinile își pot ciuguli boabele și de pe o bancă de picnic”, a declarat entuziasmat Gheorghe Gabriel Spătaru. El a continuat să dezvolte conceptul, adăugând locuri de joacă pentru păsări, leagăne și chiar vile cu etaje pentru pui.

Construcțiile includ și adăposturi pentru pisici, cu un cap de pisică sculptat drept prag, sau colibe pentru iepuri cu mai multe etaje.

Un aspect notabil al acestei afaceri este utilizarea exclusivă a materialelor reciclate, cu excepția ferestrelor, a acoperișului și a micilor detalii. Gheorghe Spătaru preferă să folosească în principal europaleți din lemn masiv, pe care îi prelucrează pentru a obține o culoare frumoasă și pentru a le face rezistente la intemperii.

„Eu folosesc în principal europaleți, care sunt din lemn masiv. Ard lemnul pentru a obține o culoare frumoasă și îl tratez astfel încât să fie perfect rezistent la intemperii”, a explicat românul.

Pe pagina sa de Facebook, Hout Projecten, Gheorghe Gabriel Spătaru expune toate creațiile sale, iar succesul afacerii sale neconvenționale a atras deja atenția unui public larg din Belgia și nu numai.

Cotețele de lux pentru animalele de companie sunt disponibile pentru vânzare, iar feedback-ul pozitiv din partea clienților confirmă faptul că, în Belgia, găinile se bucură cu adevărat de un trai pe înălțimi și cu gazon artificial.

Publicitate