Un sat elvețian oferă 60.000 de Euro familiilor care doresc să se stabilească acolo (VIDEO)

Pentru a atrage noi locuitori și a lupta împotriva îmbătrânirii populației sale, municipalitatea din Albinen – Elveția, promite să ofere mai mult de 20.000 de euro fiecărui adult care vine să se stabilească acolo, anunță francais.rt.com.

Pentru a lupta împotriva declinului populației sale, satul Albinen din Alpii Elvețieni folosește mijloace îndrăznețe de a atrage locuitorii. Municipalitatea intenționează să ofere adulților cu vârsta sub 45 de ani care vin să se stabilească în orașul pitoresc al cantonului Valais 25.000 de franci elvețieni (21.500 de euro).

Pentru fiecare copil, precizează municipalitatea, familia va primi încă 10.000 de franci elvețieni (8.500 de euro). Prin urmare, unei familii de patru persoane, inclusiv doi copii, li s-ar oferi suma ordonată de 63.000 de euro pentru a-și pune valizele în Albinen.

Pentru a fi eligibili pentru acest bonus, noii sosiți vor trebui să rămână în sat cel puțin 10 ani. De asemenea, vor trebui să investească 200.000 de franci elvețieni (170.000 de euro) în achiziționarea sau construcția unei case.

Municipalitatea speră, de asemenea, că valul sosirilor va fi urmat de redeschiderea școlii locale care a trebuit să se închidă din cauza lipsei de elevi și să injecteze viață într-o comunitate care acum are doar 240 de suflete.