Un șef de stat a primit colindători români la palatul prezidențial! Este vorba de Președintele Maltei – VIDEO

Președintele Klaus Iohannis și-a făcut un obicei din a nu primi colindători la Palatul Cotroceni! Nu același lucru se poate spune despre alți omologi de-ai săi din Europa. De exemplu, în Malta, corul de copii al parohiei ortodoxe române din La Valletta a fost primit de către președintele acestui mic stat, George Vella.

A fost pentru a doua oară când copiii români au cântat colinde la Palatul Prezidențial din Malta, informează stiripesurse.ro.

Publicitate

După o pauză de an, copiii s-au reîntors la palatal prezidențial cu un repertoriu foarte bogat și divers. Pe lângă faptul că toți copiii au fost îmbrăcați în ie tradițională, colindele au fost cântate în limba română, malteză și engleză.

Aceștia au fost acompaniați de către Karen Vin Camileri, care a interpretat toate melodiile colindelor la acordeon și ajutați pentru colindele în malteză de către Audrienne Fenech.

Concertul a fost început cu un discurs al preotului paroh, George-Alexandru Popescu, în care părintele a mulțumit cuplului Prezidențial pentru primirea copiilor români în palatal prezidențial și a prezentat acest obicei străbun de a vesti Nașterea Mântuitorului nostru, Iisus Hristos.

Părintele a menționat că este foarte important ca acești minunați copii să nu își piardă graiul și obiceiurile, dar în același timp să respecte cultura, limba și tradiția locală.

A urmat o descriere istorică a obiceiului de a colinda, prezentate de către Nicoleta Roventa și Anna Pânzariu, eleve în ciclul secundar din școlile malteze.

A fost o surpriză faptul că în anul acesta s-au pregătit 3 colinde și în limba malteză, iar aceasta a fost o foarte mare surpriză, fapt emoționant pentru Prima Doamnă a Maltei, căreia i-au curs câteva lacrimi de bucurie, spune preoteasa Andreea Popescu, conform theofania.ro.

Președintele Maltei a mulțumit copiilor români și moldoveni care au participat la acest eveniment și a precizat că ceea ce s-a întâmplat la acest eveniment trebuie să fie un model de integrare a unei comunități străine în Malta.

A avut o discuție lungă cu copiii, bucurându-se foarte mult că aceștia frecventează școlile din Malta și că trăiesc în comunități mixte. Copiii au primit în dar dulciuri și pe lângă faptul că în palat chiar a fost organizată o recepție cu mâncare și răcoritoare, pentru copii, aceștia au putut petrece o oră de joacă chiar în palatul prezidențial.

Comunitatea românească a dăruit, în semn de prețuire, o icoană pictată, cuplului prezidențial și o IE românească, dăruită Primei Doamne a Maltei.

Publicitate