Un șofer a apelat 112 și s-a autodenunțat că își conduce mașina fără a avea permis!

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost plasat sub control judiciar și este cercetat penal, după ce a sunat la numărul de urgență 112 și și-a anunțat propria ilegalitate – conducerea unui autoturism fără a poseda permis. Incidentul a avut loc în localitatea Ciolpani, iar polițiștii din Ilfov au intervenit imediat.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, bărbatul a fost oprit în trafic marți, pe DJ 101 N, în direcția DN1 către satul Izvorani. Apelul la 112 a fost făcut de însuși șoferul, care și-a recunoscut fapta nelegală, informând autoritățile despre conducerea autoturismului fără a poseda permis.

Publicitate

Polițiștii au efectuat imediat un control al stării de sobrietate a șoferului, utilizând aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, verificările ulterioare au dezvăluit că bărbatul avea permisul de conducere anulat.

Bărbatul a fost transportat la un spital din București pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii exacte a nivelului alcoolemiei. După prezentarea la procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, acesta a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Într-o primă instanță, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar și este acum supus cercetărilor penale pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

Publicitate