Un șofer a fost lăsat fără permis după ce, în instanță, a dat vina pe un urs!

Un bărbat din Prahova a cerut, în instanță, anularea unei amenzi, după ce a intrat, pe contrasens, într-un sens giratoriu din Sinaia, motivând că a vrut să evite un urs. Judecătorul nu a crezut, însă, varianta şoferului și l-a lăsat pe acesta fără permis, scrie Adevărul.

Șoferul a intrat într-un sens giratoriu „pe sens opus, fără a avea un motiv justificat şi punând în pericol circulaţia rutieră”.

În proces, şoferul a arătat că a înconjurat sensul giratoriu prin stânga pentru că la pătrunderea în sens „a observat că era un urs ce se deplasa pe sensul său de mers”.

La scurt timp după ieşirea din sensul giratoriu, şoferul a fost oprit de Poliţie şi amendat, cerând să se facă menţiunea în procesul-verbal că „din faţă nu venea niciun autovehicul”.

În instanţă, bărbatul a dus şi un martor care să îi confirme versiunea, dar judecătorul a considerat că declarația acestuia „este nesinceră”, acesta afirmând, în instanță, că pe carosabil nu se afla un singur urs, ci o ursoaică cu puiul ei, care se jucau, variantă diferită de cea a șoferului.

„Subiectivitatea declaraţiei martorului este dată tocmai de calitatea acestuia de coleg de muncă al petentului, care încearcă prin depoziţia sa să înlăture consecinţele răspunderii contravenţionale în ceea ce priveşte fapta săvârşită de acesta din urmă, consecinţe”, a arătat judecătorul care a decis să menţină sancţiunea.