Un șofer a fost prins de radar și amendat pentru că a circulat cu 30 km/h, într-o zonă cu limită de 10 km/h

Un incident neobișnuit a avut loc în localitatea bihoreană Pietroasa, unde un șofer a fost amendat cu 580 de lei și sancționat cu 4 puncte după ce a fost prins de radar circulând cu 30 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 10 km/h.

Potrivit informațiilor prezentate de bihon.ro, autoritățile au aplicat amenda nu pentru că șoferul mergea prea încet, ci pentru că acesta a depășit limita de viteză impusă în acea zonă. Deși limita de viteză de 10 km/h poate părea neobișnuit de redusă, este important să se respecte regulile de circulație pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Imaginile cu procesul-verbal au apărut pe rețelele de socializare, așa că șoferii din zonă și nu numai au comentat rapid evenimentul. Unul dintre șoferi a argumentat că amenda ar fi ilegală, invocând articolul 49 din Codul Rutier, care permite administratorilor drumurilor să stabilească limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru toate autovehiculele pe anumite sectoare de drum, cu avizul poliției rutiere.

Această situație a stârnit dezbateri și discuții în rândul comunității, pe fondul neclarităților referitoare la modul în care se pot impune limite de viteză foarte reduse pe anumite porțiuni de drum.

În același timp, incidentul reamintește importanța respectării regulilor de circulație și a semnalizărilor rutiere pentru evitarea unor situații neplăcute și pentru asigurarea siguranței tuturor participanților la trafic.

Publicitate