Un șofer a încercat să schimbe locul cu câinele său pentru a nu fi acuzat de conducere sub influența alcoolului

Un bărbat din SUA a fost arestat pentru că ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult decât atât, poliția spune că acesta a încercat să schimbe locul cu câinele său pentru a evita să fie tras la răspundere, informează stiridiaspora.ro.

Incidentul bizar a avut loc în Springfield, Colorado, pe 13 mai, când poliția l-a tras pe dreapta pentru depășirea vitezei, Înainte ca jandarmii să ajungă la mașina sa, bărbatul a încercat să facă schimb de locuri cu câinele său și să pretindă că nu conducea.

Poliția a mai spus într-o postare pe Facebook că, după ce l-au tras pe marginea drumului, acesta a început să arate „semne clare de intoxicație” și a fugit când a fost întrebat despre consumul de alcool.

Merită să subliniem aici că ancheta este în curs de desfășurare și, după cum a precizat poliția din Springfield: „Toate părțile implicate sunt nevinovate până la proba contrarie”.

„Condusul sub influența alcoolului este, de asemenea, foarte greșit. Vă rugăm să nu faceți asta, oameni buni.”, a mai scris poliția.

„Și dacă tot sunteți prinși pentru asta, aveți curajul să vă asumați singuri pedeapsa, în loc să vă așteptați ca poliția să creadă brusc că vina aparține câinelui.”, continuă mesajul.

Postarea de pe Facebook a poliției a mai explicat: „La data de 13.05.23, în jurul orei 23:30, poliția din Springfield a efectuat o oprire în trafic a unui vehicul care se deplasa cu 52 de mile pe oră într-o zonă în care era afișată o viteză de 30 de mile pe oră, în apropiere de 7th și Main St.

Șoferul a încercat să schimbe locul cu câinele său care se afla pe scaunul pasagerului, în timp ce ofițerul SPD [Departamentul de Poliție din Springfield] s-a apropiat și a urmărit întregul proces.

Bărbatul ar fi ieșit din partea pasagerului din vehicul și a susținut că nu el conducea. Acesta a prezentat semne clare de intoxicație și, atunci când a fost întrebat despre consumul de alcool, a fugit de ofițer.”

Poliția a continuat: „Bărbatul a fost prins rapid la aproximativ 20 de metri de vehicul. S-a descoperit că bărbatul conducea de la Las Animas la Pueblo și s-a rătăcit în Springfield. S-a constatat, de asemenea, că bărbatul avea două mandate de arestare active din Pueblo.”

„Persoana de sex masculin a fost externată din punct de vedere medical la spital și apoi a fost înregistrată în închisoarea din comitatul Baca pentru mandatele sale și, de asemenea, a fost acuzată de: conducere sub influența alcoolului și/sau a drogurilor, conducere în timp ce capacitatea de conducere este redusă, conducere în stare de suspendare, depășire a vitezei cu 20-24 de km/h și rezistență la arestare”, a adăugat poliția.

Cât despre animalul de companie, poliția a confirmat: „Câinele a fost dat unei cunoștințe a șoferului pentru a avea grijă de el în timp ce partea era în închisoare. Câinele nu se confruntă cu nicio acuzație și a fost lăsat să plece doar cu un avertisment.”, conform Ladbible.