Un șofer a spus că a băut de supărare, după ce a sunat la 112 să raporteze un accident, iar polițiștii au întârziat

Bărbatul a fost tras pe dreapta, la 200 de metri distanță de locuința sa, iar polițiștii au observat că se află sub influența băuturilor alcoolice. Atât în fața agenților, cât și în instanță, el a susținut că a bătut de supărare, tot din cauza polițiștilor, relatează ziarul local Alba24.

Incidentul a avut loc, în luna septembrie 2020, în localitatea Horea din Alba. Șoferul a spus că a văzut un accident rutier, când se întorcea de la cumpărături de a cumpărat și un bax de bere.

El a sunat la 112 pentru a raporta evenimentul rutier, însă echipajul de poliție a întârziat, spune el. În apropiere de locuința sa, bărbatul a fost oprit de polițiști. A fost testat cu aparatul etilotest și i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind trimis în judecată pe 5 octombrie.

„Rezultatul a fost de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat (ora 20:32), motiv pentru care a fost condus la Spitalul orășenesc Câmpeni unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, se arată în motivarea instanței.

Atât în fața agenților de poliție care l-au oprit în trafic, cât și în fața judecătorilor bărbatul a spus că de supărare că poliția întărzie, dar și din cauza incidentului auto, s-a apucat să bea din berile pe care le-a cumpărat.

Magistrații Judecătoriei Câmpeni nu au fost conviși de explicația șoferului și l-au condamnat la un an și 7 luni de închisoare cu suspendare și 45 de zile de muncă în folosul comunității.