Un șofer cu permisul suspendat, a depășit cu BMW-ul mașina poliției în localitate, cu 92km/h!

Alexandru Sava, șoferul BMW-ului care a efectuat o depășire periculoasă, neregulamentară, chiar în fața unei mașini de poliție, a fost adus în fața judecătorilor Judecătoriei Pașcani pentru o nouă infracțiune la regimul circulației rutiere.

Cu toate că nu este prima sa abatere, Sava va rămâne liber, sub condiția respectării legii în viitor.

Publicitate

Sava a avut un ”istoric” cu autoritățile rutiere, fiind privat de permisul de conducere în 2020 după ce a depășit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă în județul Vaslui. Chiar și după acea sancțiune, șoferul nu și-a predat permisul de conducere, continuând să încalce regulile circulației rutiere.

În ultimul incident, petrecut la sfârșitul lui ianuarie 2022 în Moțca, Sava a fost oprit de polițiști pentru depășirea limitei de viteză și pentru faptul că a depășit mașina poliției pe un tronson unde acest lucru nu era permis.

Pe lângă reținerea permisului de conducere, a fost descoperit că Sava figura cu dreptul de a conduce suspendat în baza de date.

În fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, Sava și-a recunoscut fapta, încercând să își justifice comportamentul prin neinformarea corectă a avocatului său din primul dosar. Cu toate acestea, procurorii au respins această apărare, subliniind că ignoranța legii nu poate servi drept scuză.

În ciuda istoricului său, Sava a beneficiat de un tratament mai îngăduitor din partea judecătorilor. Aceștia au luat în considerare profilul său socio-moral, evidențiindu-l ca absolvent de studii superioare, implicat în activități de voluntariat și bine integrat social. Cu o amânare a pedepsei timp de doi ani, sub condiția respectării legii în acest interval, Sava are șansa de a evita o condamnare la închisoare de 10 luni, aceasta neintervenind în cazierul său în cazul respectării termenului de încercare.

Publicitate