Un tânăr a luat 9,38 la Bacalaureat deși se află la ”Școala de corecție”

Un tânăr din Centrul de Detenţie Brăila Tichileşti a obținut o performanță remarcabilă la examenul de bacalaureat, înregistrând o medie de 9.38. Acesta a obținut nota 10.00 la matematică, 9.40 la limba și literatura română și 8.75 la fizică.

Conform unei postări de pe pagina de Facebook a Centrului de Detenţie Brăila Tichileşti, tânărul, aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, a demonstrat excelență academică prin rezultatele obținute la examene.

„În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei inspector școlar pentru învățământ special Vasilica Vargă și Grupul Școlar ‘C.D. Nenițescu’ Brăila.

Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil ‘ştiinţele naturii’, a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unități de învățământ, însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăți, convingeri eronate în defavoarea obiectivității, a oferirii de șanse, a acceptării, a umanismului”, se arată în postarea centrului de la Tichileşti.

De asemenea, postarea subliniază că tânărul a întâmpinat mai multe dificultăți pentru a fi înscris la un liceu pentru a putea da examenul de bacalaureat, dar în cele din urmă situația a fost rezolvată, permițându-i să-și demonstreze capacitățile academice.

Această realizare este un exemplu de succes al programelor de reintegrare socială și de sprijin educațional pentru tinerii aflați în detenție, evidențiind importanța oferirii de șanse egale și de sprijin pentru toți elevii, indiferent de circumstanțele lor.

Publicitate