Un tânăr a murit după ce a participat la o petrecere COVID crezând că virusul nu există

Cred că am făcut o greșeală. Am crezut că este o farsă, dar nu este.” Acestea au fost cuvintele finale ale unui pacient de 30 de ani care a murit la Spitalul Metodist din San Antonio săptămâna aceasta după ce a participat la așa-numita „petrecere COVID”, potrivit spitalului.

Dr. Jane Appleby, directorul medical al spitalului, a declarat că pacientul le-a povestit asistentelor despre petrecerea găzduită de cineva care fusese diagnosticat cu noul coronavirus.

Publicitate

Ideea era ca oamenii să se adune ca să vadă dacă virusul este real și dacă cineva se infectează”, a declarat Appleby pentru abcnews

Appleby a spus că a împărtășit povestea nu pentru a speria oamenii, ci pentru a se asigura că ei înțeleg că virusul poate afecta pe oricine.

Ținutul Bexar, unde se află orașul San Antonio, are peste 18.600 de cazuri confirmate, numai vineri fiind înregistrate 923 de cazuri noi. Majoritatea celor bolnavi sunt tineri: 24 la sută au între 20 și 29 de ani, fiind urmați de categoria de vârstă 30-39 de ani (20 la sută), potrivit Departamentului Sănătății.

Publicitate