Un tânăr a primit de ziua de naştere un permis de conducere de la prieteni. Acum are dosar penal

Tânărul în vârstă de 20 de ani, care a primit un permis de conducere de la prieteni în ziua sa de naștere, a fost prins de polițiștii de frontieră români în timp ce încerca să intre în țară.

Cu toate că tânărul credea că documentul era autentic, polițiștii nu au fost impresionați de povestea sa și au deschis un dosar de cercetare penală.

Publicitate

Evenimentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta din Iași, unde tânărul s-a prezentat ca pasager într-un microbuz.

În urma unui control amănunțit al mijlocului de transport și al persoanei, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit asupra tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităților române, care ascunsese documentul pentru a se sustrage de la control.

Verificările ulterioare au relevat că permisul de conducere în cauză nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind falsificat. Tânărul a declarat că a primit cadou acest permis de conducere de la prieteni cu ocazia zilei sale de naștere și că nu l-a utilizat niciodată.

Polițiștii de frontieră au demarat o anchetă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Situația a fost comunicată printr-un comunicat emis de Poliția de Frontieră, care a subliniat faptul că documentele false reprezintă o încălcare gravă a legii și sunt tratate cu seriozitate de autorități.

Această situație pune în evidență importanța respectării legii și verificării atente a documentelor pentru a preveni utilizarea falsificatelor și a asigura siguranța și integritatea sistemului de conducere auto.

Publicitate