Un tânăr de 23 de ani, căsătorit cu o femeie de 91 de ani, cere statului pensie de văduvie după decesul acesteia

Într-un eveniment care a șocat comunitatea locală din Argentina, un tânăr avocat în vârstă de 23 de ani s-a căsătorit în secret cu strămătușa sa în vârstă de 91 de ani. Căsătoria neobișnuită a fost justificată de tânăr ca o îndeplinire a ultimei dorințe a femeii mai în vârstă.

Mauricio Ossola, student la drept la acea vreme, a încheiat această „cununie civilă discretă” cu Yolanda Torres în februarie 2015. Din păcate, Yolanda a decedat în luna aprilie a anului 2016 din cauza unui sepsis, la numai un an de la căsătorie.

Publicitate

Mauricio a susținut că relația lor a fost „reală și legitimă” și că aceasta a fost expresia dorinței strămoașei sale.

Cu toate acestea, când a solicitat ulterior o pensie de văduvie în vara următoare, autoritățile au respins cererea sa pe baza unor informații furnizate de vecinii săi. Aceștia au declarat că nu aveau cunoștință despre căsătoria lor, aruncând astfel îndoială asupra autenticității relației.

După divorțul părinților săi în 2009, Mauricio a locuit împreună cu mama, sora, bunica și strămătușa sa. Yolanda a jucat un rol semnificativ în viața lui Mauricio, iar căsătoria a fost justificată ca o modalitate de a-și onora promisiunea de a-l sprijini în continuarea studiilor sale de drept, pe care el intenționase inițial să le întrerupă din cauza circumstanțelor familiale.

Tânărul a subliniat că a depus toate documentele și detalii solicitate când și-a depus cererea de pensie în 2016.

Cu determinare, Mauricio a declarat că intenționează să conteste respingerea cererii sale și să se adreseze celei mai înalte instanțe din țară pentru a-și susține dreptul la pensie de văduvie. El a adăugat: „Dacă trebuie să merg până la Curtea Supremă, o voi face, deoarece respingerea petiției mele este total nefondată.

„Ea a fost un sprijin important în viața mea și să ne căsătorim a fost ultima ei dorință. Am iubit-o pe Yolanda în cel mai pur mod în care poți iubi pe cineva și acel sentiment, împreună cu durerea pe care mi-a provocat-o pierderea ei, vor rămâne cu mine pentru tot restul vieții.

Când am început să aplic pentru pensie am prezentat toate actele necesare și am respectat toate cerințele legale. Yolanda ar fi putut avea peste 90 de ani, dar era extrem de lucidă. Dar ea nu era o expertă în materie de drept și voia să fie sigură că nu există probleme legale cu căsnicia noastră”, a declarat tânărul pentru jurnaliștii de la El Tribuno de Salta.

Mauricio a explicat că hotărârea lor de a se căsători a fost influențată de promisiunea ei de a-l sprijini în continuarea studiilor sale de drept, pe care el intenționase inițial să le întrerupă după separarea părinților săi. El a menționat că a furnizat toate documentele și detalii solicitate atunci când și-a depus cererea de pensie în 2016.

„Lângă casa noastră au construit un bloc în care nu cunosc pe nimeni. Ce ar putea să știe acești vecini despre noi și despre nunta noastră civilă discretă. Dacă trebuie să merg până la Curtea Supremă, o voi face, deoarece respingerea petiției mele este total nefondată. I-am spus Yolandei după despărțirea părinților mei:

„Uite Ulita, va trebui să-mi abandonez studiile. Acestea au fost circumstanțele care ne-au determinat să ne căsătorim. Yolanda a insistat că trebuie să-mi termin studiile. Ea îmi spunea: „O să te ajut pentru că ai mereu grijă de mine, mergi cu mine la doctor și mă ajuți mereu cu problemele mele. După ce a trecut ceva timp, am întrebat-o ea ce ar crede dacă i-aș cere să se căsătorească cu mine”, a mai precizat tânărul.

Publicitate