Un tânăr în moarte cerebrală a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele

Un tânăr de 18 ani din Marea Britanie, aflat în moarte cerebrală după ce a fost lovit de o dubiță în urmă cu două săptămâni, a început să clipească chiar înainte ca medicii să îi recolteze organele, informează observatornews.ro.

Lewis Roberts duce o luptă între viață și moarte după ce o dubiță l-a izbit cu putere într-o intersecție din Leek, într-un accident ale cărui circumstanțe nu sunt încă clare. Tânărul, care suferise leziuni grave la creier, a fost imediat operat, însă medicii nu i-au mai dat nicio șansă de recuperare.

La doar patru zile după accident, specialiștii au anunțat familia că băiatul este efectiv în moarte cerebrală – starea în care o persoană nu mai are funcții ale creierului și și-a pierdut definitiv cunoștința și capacitatea de a respira în mod independent.

O întreagă campanie de strângere de fonduri a fost demarată în comunitatea din Marea Britanie, pentru a-l ajuta pe Lewis Roberts să lupte în continuare. „Pe 13 martie, Lewis a suferit răni catastrofale la cap după ce a fost lovit de o dubiță, fiind transportat la spital și operat de urgență”, a anunțat organizatorul strângerii de fonduri, Chloe Roberts, potrivit Stokeon Trent Live.

„Patru zile mai târziu, doctorii au anunțat familia că nu se mai poate face nimic, deoarece a survenit moartea tulpinii cerebrale și din păcate a decedat. După ce și-au luat rămas bun, familia a acceptat să-i doneze organele pentru a salva viețile a șapte persoane. Asta a câștigat timp chiar înainte a aparatele de susținere a vieții să fie oprite.

Cu doar câteva ore înainte de operație, a început să respire din nou. Un miracol la care familia putea doar spera după ce a fost anunțată că are zero șanse de a trece peste”, a povestit acesta.

Tânărul face progrese de la o zi la alta – a început să reacționeze la testele de durere, și-a mișcat membrele, capul și gura, iar familia speră la o recuperare în care nu mai credea nimeni. Peste 3.200 de lire s-au strâns până acum pentru Lewis Roberts. Poliția din Staffordshire continuă să investigheze cazul.