Un tânăr s-a trezit cu poliţiştii la uşă după ce a primit un voucher de 600 de lei și a ”fentat” sistemul!

O eroare strecurată într-un soft a fost cât pe ce să-l îmbogățească pe un botoșănean. Tânărul a speculat eroarea la maxim, iar într-o lună și jumătate a făcut achiziții de aproape 200.000 de lei, informează Monitorulbt.ro.

„Afacerea” a semănat a escrocherie, iar firma prejudiciată, când a văzut că i se golește depozitul, a sesizat poliția. Prin urmare, tânărul s-a trezit cu polițiștii la ușă. În numai câteva clipe, averea lui s-a volatilizat.

Publicitate

Abonat la o companie de telefonie mobilă, G.T., de 24 de ani din Botoșani, a câștigat în vara acelui an, la o tombolă, un voucher de 600 de lei. În baza acestuia, tânărul putea să comande bunuri în valoarea acestei sume de pe site-ul unei alte firme, partener la tombolă.

Voucherul era valabil pentru o singură achiziție, doar că botoșăneanul şi-a dat seama că site-ul societăţii are o eroare de soft şi că poate folosi voucherul respectiv de mai multe ori, de pe conturi diferite.

Astfel, folosindu-se de diverse adrese de email şi numere de telefon, a creat mai multe conturi pe site-ul firmei respective, cu datele unor utilizatori diferiţi, şi a comandat mai multe produse, pentru plata cărora a folosit de fiecare dată acelaşi voucher.

Bunurile erau apoi livrate prin curier, botoșăneanul indicând mai multe adrese de pe raza judeţului Botoșani pentru ridicarea acestora, pentru ca frauda să nu fie depistată de reprezentanţii firmei.

Verificările au arătat că, în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie 2020, au fost plasate, în baza acelui voucher, 559 de cereri de livrare de produse, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, de la aceeași adresă de IP folosită de o persoană din Botoșani.

Cu ocazia audierii, tânărul a recunoscut săvârșirea faptelor. La fel, tatăl și concubina lui au recunoscut sprijinul acordat. Interesant este că în mai 2022, cei implicați au reușit să restituie societății întreg prejudiciul. Așa se face că firma a renunțat la plângerea penală, iar procurorii nu au putut face altceva decât să dispună renunțarea la urmărirea penală, cazul fiind închis.

Publicitate