Un taximetrist a returnat o pungă cu 40.000 de euro uitată de un bătrân în mașină!

Un taximetrist din Botoșani a demonstrat o nobilă conduită morală când a găsit în mașina sa o pungă conținând aproximativ 40.000 de euro, uitați de un bătrân.

Potrivit relatărilor din ziarul Botoșăneanul, evenimentul s-a desfășurat recent, iar taximetristul a ales să returneze banii proprietarului fără să ezite.

Taximetristul, Constantin Ionescu în vârstă de 63 de ani, a găsit punga cu bani după ce a lăsat al doilea client și și-a amintit că o sacoșă se afla în portbagaj. Curios să afle ce conținea, a descoperit cu surprindere o sumă impresionantă de bani în interior.

Publicitate

Conștient de responsabilitatea sa, a sunat imediat la dispecerat pentru a anunța descoperirea și a inițiat căutarea proprietarului banilor.

„Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție. Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate”, a mărturisit cu sinceritate Constantin Ionescu, taximetristul onest.

Bătrânul, cu lacrimi de bucurie în ochi, i-a mulțumit sincer taximetristului pentru gestul său altruist. Pentru a se asigura de siguranța banilor și a evita eventuale neînțelegeri, Constantin Ionescu i-a returnat punga cu bani în prezența a doi colegi taximetriști.

Constantin Ionescu nu este la prima experiență de acest fel, de-a lungul anilor mai găsind diverse obiecte uitate în taxiul său, cum ar fi telefoane mobile. Cu toate acestea, el a subliniat că niciodată înainte nu s-a confruntat cu o sumă atât de mare de bani.

„Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult”, spune taximetristul, evidențiind principiul său de a trata ceilalți cu onoare și respect.

Gestul nesperat al acestui taximetrist din Botoșani reprezintă un exemplu admirabil de corectitudine și omenie, inspirând comunitatea locală și arătând că onestitatea și buna-credință sunt valori ce merită să fie promovate și apreciate.

Publicitate