Un taximetrist transportă gratuit, zilnic, copii cu dizabilităţi şi le spune poveşti!

Taximetristul sucevean Daniel Mihai Varasciuc a decis, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, să transporte gratuit copiii cu autism și persoanele cu dizabilități, în municipiul Suceava și pe o rază de 5 km în satele din jur.

Daniel are 41 de ani, este de profesie inginer și este tatăl unei fetițe în vârstă de 13 ani. Ne-a spus că de aproximativ 15 ani face taximetrie și astfel a avut ocazia să constate dificultățile cu care se confruntă familiile copiilor cu autism și persoanele cu dizabilități, inclusiv în ceea ce privește transportul de acasă la cabinetele medicale sau la spital.

Pentru ca cei care merg cu el să aibă parte de tot confortul şi să se simtă în largul lor, se împrieteneşte cu fiecare copil. Abia apoi, cursa poate începe.  În timpul cursei, le pune muzică sau desene animate şi le spune poveşti.

Sunt valorile la care Mihai ţine cel mai mult. El aminteşte tuturor ce înseamnă omenia şi cât de mare este bucuria de a dărui. Dar, mai important, ne face pe toţi să înţelegem că avem datoria morală de a ajuta.

„Când am văzut o astfel de inițiativă la un tânăr IT-ist din București, Alexandru Bobes, am spus că pot să fac și eu asta la Suceava pentru oamenii în suferință, care au cu adevărat nevoie de sprijin. Este un proiect de suflet”, a declarat Daniel.