Un telefon căzut de la 5.000 de metri a rezistat la impactul cu solul și încă funcționează! – VIDEO

Un incident spectaculos a avut loc recent când un iPhone a ”supraviețuit” unei căderi de la o înălțime incredibilă de 4,877 de metri și a fost descoperit funcțional, după ce a fost aspirat din avionul companiei Alaska Airlines.

Descoperirea uimitoare a stârnit interesul și discuțiile despre rezistența dispozitivelor mobile la căderi extreme.

Publicitate

Evenimentul remarcabil a avut loc în timpul unei situații de urgență pe un zbor Alaska Airlines, când un panou de fereastră s-a desprins din avion, iar pasagerii au raportat că telefoanele lor mobile au fost aspirate prin gaura rezultată. Într-o turnură incredibilă a evenimentelor, un iPhone a fost găsit într-un spațiu verde sub un tufiș și, cu surprindere, încă funcționa.

David Rakestraw, un om de știință senior de la Laboratorul Național Lawrence Livermore din California, a oferit o perspectivă științifică asupra acestui incident rar. Explicând că producătorii depun eforturi considerabile pentru a face produsele lor din ce în ce mai rezistente, Rakestraw a evidențiat trei legi ale fizicii care ar putea explica supraviețuirea miraculoasă a telefonului.

Potrivit lui Rakestraw, importanța momentului și a obiectului care oprește căderea sunt esențiale. El a subliniat că telefoanele sunt proiectate pentru a absorbi impactul pe o perioadă mai lungă de timp, menționând flexibilitatea carcaselor telefoanelor care ajută la atenuarea șocului.

Descoperirea a fost făcută de Sean Bates, un localnic din Vancouver, Washington, care a găsit iPhone-ul lângă marginea unui drum, sub un tufiș. Telefonul era în modul avion și afișa o chitanță de bagaje pentru zborul Alaska Airlines.

Bates a postat un videoclip pe TikTok pentru a împărtăși povestea și surpriza sa că telefonul funcționa în continuare.

 

@seansafyre quick story of how I found a phone that dropped 16,000 feet 😅 definitely belonged to a passenger on #alaskaairlines #asa1282 ♬ original sound – Sean Bates

Publicitate