Un tren de călători a rămas fără ușă în mers. Călătorii au fost ”păziți” de șeful de tren!

Încă o situație tensionată în lumea căilor ferate, pe fondul unui alt incident în care utilaje de reparație au generat probleme serioase.

De această dată, un tren de călători a fost afectat în mod neașteptat, rămânând fără o ușă la un vagon, în urma unei coliziuni cu un utilaj feroviar.

Evenimentul nefericit a avut loc în apropierea stației Bărăbanț, în județul Alba, în cursul zilei de marți. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile feroviare, un utilaj de reparație a căii ferate, care se afla în plin proces de intervenție asupra infrastructurii feroviare, a intrat în gabaritul de trecere într-un mod necontrolat.

Publicitate

Acest incident a avut drept rezultat agățarea și smulgerea ușii de acces de pe ultimul vagon al trenului IR 1836 care efectua ruta Cluj Napoca – București Nord, circulând pe linia ferată paralelă.

Reprezentanții CFR Călători au dezvăluit că ușa afectată era una culisantă, cu acționare digitală, care putea fi deschisă doar în timpul staționării trenului. În urma acestui incident nefericit, trenul a rămas blocat în stația Vințu de Jos pentru a permite investigațiile și constatarea pagubelor. Acest blocaj a generat o întârziere semnificativă de 79 de minute, înainte ca trenul să își poată continua călătoria.

Pentru a remedia situația, autoritățile feroviare au luat decizia de a înlocui vagonul afectat în stația Simeria, astfel încât călătorii să poată călători în condiții de siguranță și confort.

De asemenea, conducerea trenului, aflată în vagonul vizat de incident, a luat măsuri de precauție pentru a asigura siguranța pasagerilor pe parcursul călătoriei, prevenind astfel orice potențiale probleme care ar fi putut să apară.iitor.

Publicitate