Un ucrainean a încercat să intre în România cu 390.000 de dolari într-un rucsac!

Un cetățean ucrainean de 50 de ani a fost interceptat de polițiștii de frontieră de la Siret, în timp ce încerca să treacă frontiera cu o sumă impresionantă de bani în rucsac. Potrivit informațiilor furnizate de Mediafax, autoritățile au descoperit că bărbatul purta asupra sa aproape 400.000 de dolari.

Incidentul a avut loc marți, când polițiștii de frontieră au observat o femeie care mergea pe jos la aproximativ 50 de metri de punctul de trecere.

Publicitate

Aceasta era în posesia a 100.000 de dolari. În același timp, la sediul Punctului de Trecere al Frontierei Siret, un alt cetățean ucrainean s-a prezentat și a susținut că suma de 100.000 de dolari găsită asupra femeii îi aparține.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a dezvăluit că deține în rucsac o sumă și mai mare, anume 400.000 de dolari, și că întreaga sumă, inclusiv cea a femeii, îi aparține. Aceste afirmații au stârnit suspiciuni, motiv pentru care polițiștii de frontieră au decis să verifice documentele prezentate de bărbat pentru a dovedi proveniența banilor.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că declarațiile făcute de bărbat și de femeie nu se potriveau și existau neconcordanțe evidente. Astfel, polițiștii s-au autosesizat cu privire la falsul în declarații, o infracțiune serioasă.

După ce au efectuat un inventar al sumei de bani găsite în rucsacul bărbatului, s-a constatat că aceasta se ridică la 390.000 de dolari. Toată valuta a fost confiscată de către autorități în vederea desfășurării anchetei.

În prezent, polițiștii de frontieră derulează verificări amănunțite pentru a obține probe solide în ceea ce privește activitățile infracționale ale bărbatului și a femeii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Cazul continuă să fie investigat, iar autoritățile sunt hotărâte să aducă la lumină întreaga poveste din spatele acestei capturi impresionante de bani.

Publicitate