Un zidar român a asasinat un fost membru al unui cunoscut clan mafiot italian

Petre Lambru este român, are 57 de ani, lucrează ca zidar și locuiește împreună cu soția și cei trei copii în Ascoli Piceno, o comună din regiunea Marche, Italia. Vineri noapte, el a fost arestat de carabinieri, fiind acuzat că l-a ucis pe Franco Lettieri, un fost membru al clanului mafiot Panella.

După ce a fost lovit de două ori cu cuţitul, Franco Lettieri a făcut câţiva paşi pe via delle Stelle, apoi s-a prăbuşit pe caldarâm şi a murit după câteva minute, informează observatornews.ro.

Franco Lettieri, în vârstă de 56 de ani, a fost înjunghiat vineri seară, pe o stradă din centrul orașului Ascoli Piceno. După ce a fost lovit de două ori cu cuţitul, bărbatul a făcut câţiva paşi pe via delle Stelle, apoi s-a prăbuşit pe caldarâm şi a murit după câteva minute.

Potrivit publicaţiei Cronache Maceratesi, înainte de sfârşi pe caldarâm, Lettieri a reuşit să sune la poliţie. Mai mult, potivit jurnaliştilor italieni, bărbatul ar fi apucat să dezvăluie unui vecin numele atacatorului.

Imagini video filmate la scurt timp după atac, AICI

În scurt timp, carabinierii l-au identificat pe presupusul criminal, în persoana românului Petre Lambru. El a fost arestat, apoi dus la închisoarea Marino del Tronto, sub acuzația de omucidere voluntară.

Se pare că românul se cunoștea cu victima, amândoi locuiau nu departe de locul unde a avut loc crima. Rămâne de stabilit dacă cei doi erau singuri, în momentul atacaului, dar şi motivul care a dus la producerea tragediei.

Potrivit ANSA, Franco Lettieri – zis şi „O’Cacaglio” – era un fost colaborator al justiției.

Franco Lettieri colaborase cu justiția şi, pentru o perioadă, a fost inclus în programul special de protecţie al martorilor. Se pare, însă, că atacul de vineri seară nu are nicio legătură cu trecutul infracţional al italianului.