Una dintre cele mai bogate românce vrea să interzică manelele!

Diana Şucu, soția patronului Rapidului, a declarat că dorește interzicerea manelelor în România. Reacția vine după un moment controversat în timpul mega-concertului Coldplay de pe Arena Națională din București.

Celebra trupă britanică a adunat peste 50.000 de fani în capitală, însă momentul care a generat controverse a fost atunci când un cântăreț de manele, Babasha, a urcat pe scenă și a interpretat o melodie, acompaniat la pian de solistul Chris Martin.

Chiar dacă Coldplay promovează diversitatea culturală, mulți români nu au apreciat momentul cântărețului de manele. Babasha a fost huiduit de o parte a publicului, spre surprinderea membrilor trupei formate în 1997.

„Dacă ar fi să primești o petiție în care scrie: ‘Vrei să se interzică manelele în România’, tu ce ai răspunde? Eu aș spune – DA, DA, DA …” a postat Diana Şucu pe rețelele de socializare.

Babasha a cântat miercuri seara, în deschiderea primului concert Coldplay pe Arena Națională. Publicul l-a huiduit în repetate rânduri pe tot parcursul prestației sale.

Reacțiile din mediul online au fost diverse, multe persoane exprimându-și dezaprobarea. „Fără cuvinte”, „Nici o urmă de regret că nu am luat bilet la Coldplay”, au scris câțiva utilizatori. Altcineva a acuzat „departamentul de marketing al organizatorului că a lipsit de la orele în care s-a predat despre segmentarea pieței, focus grup, cercetare de piață”. Un tânăr chiar s-a întrebat: „El e noul Gheboasa?”

Controversa creată în jurul acestui moment ridică întrebări despre gusturile muzicale ale românilor și despre locul manelelor în cultura populară.

Publicitate