Unde văd românii meciurile de fotbal live pe internet

Microbiștii sunt printre cei mai privilegiați telespectatori, pentru că pot viziona meciuri de dimineață până seara, la televizor, pe PC sau pe telefon, în weekend-urile din plin sezon fotbalistic. Agențiile de pariuri online s-au transformat în adevărate televiziuni de sport, având platforme dedicate conținutului video, așa cum este Casa Pariurilor live.

Datorită diferenței de fus orar, un român poate vedea meciuri de fotbal de la 00:00 până la 23:59. La miezul nopții se dă startul partidelor din America de Nord și America de Sud, de dimineață până spre după-amiază se joacă în Asia, apoi până la finalul zilei, se dispută meciuri în Europa. 

Aceste meciuri pot fi văzute la televizor, pe site-urile caselor de pariuri online sau pe alte site-uri care oferă streaming video, gratuit sau pe bază de abonament. 

Casele de pariuri online transmite zeci de mii de evenimente anual

În urmă cu câțiva ani, televiziunile de sport erau singurele care transmiteau meciuri de fotbal. O fac și acum, însă oferta lor nu se poate compara cu ce găsești pe internet. Cea mai bună sursă online este reprezentată de platformele agențiilor de pariuri online, pe care sunt transmise zeci de mii de evenimente sportive în fiecare an.

Pentru a vedea meciuri, trebuie doar să îți deschizi cont, să faci o depunere (depunerea minimă este de 20 RON dacă alegi un instrument de plată electronic sau chiar 10 RON dacă alimentezi contul cu numerar) și să ai bani în cont, fie și numai 0,1 RON. Unii operatori mai impun condiția să fi plasat un pariu în ultimele șapte zile, dar, în general, nu există această constrângere.

Partea bună este că ofertele de transmisiuni video sunt complementare la operatorii de top. Pe lângă cele mai importante ligi (Bundesliga, Serie A, Ligue 1, LaLiga) ei oferă și meciuri din alte competiții naționale sau internaționale. Astfel, dacă îți deschizi conturi la 2-3 operatori care stau bine la acest capitol, ai acces la un număr foarte mare de evenimente. Te poți rezuma la vizionarea lor, sau poți paria în cunoștință de cauză.

Iată, de exemplu, ce competiții acoperă platforma TV a unuia dintre cei mai importanți operatori într-un weekend de la mijlocul lunii mai: Spania LaLiga, Spania LaLiga 2, Germania Bundesliga, Germania 2.Bundesliga, Italia Serie A, Italia Serie B, Franța Ligue 1, Anglia League One, Argentina Copa de la Liga, Australia NPL ACT, Australia NPL Northern NSW, Australia NPL NSW, Australia NPL Queensland, Australia NPL Victoria, Australia NPL Western Australia, Belgia Jupiler Pro League, Bolivia Liga Profesional, Brazilia Serie B, Cehia Liga 1, Danemarca Superligaen, Danemarca Divizia 1, Ecuador Primera A, Emiratele Arabe Unite Liga Golfului, Estonia Premium Liiga, Japonia J1-League, Olanda Eredivisie, Olanda Erste Divisie, Paraguay Primera Divizia, Polonia Ekstraklasa, Portugalia Primeira Liga, Slovenia Prva Liga, Turcia Super Liga, Uruguay Primera Divizia.

Pe site-urile unor case de pariuri poți vedea și meciurile din Cupa României, Europa League sau Conference League. Odată, era transmisă și Liga 1 din România, poate că pe viitor va reveni.

Alte surse de conținut video

Tot pe internet, pot fi urmărite meciuri de fotbal și pe platformele televiziunilor de sport și nu numai, contra unui abonament. La liber sunt partidele preluate de site-uri care funcționează pe baza softului SopCast (care trebuie instalat pe device) sau care transmit prin YouTube. De exemplu, meciurile amicale jucate în cantonamentele echipelor românești sunt transmise pe paginile de Youtube ale respectivelor echipe.

De asemenea, există varianta platformelor Pay Per View, care de obicei sunt ale unor competiții oficiale. Avantajele sunt calitatea video a transmisiunilor (în unele cazuri 4K), transmisiunile care nu se blochează, delay-ul foarte mic și posibilitatea de a le accesa de pe orice dispozitiv.

Dintre toate opțiunile de pe internet, cea mai accesibilă și mai sigură pare cea reprezentată de deschiderea unui cont la o agenție de pariuri.