Unui restaurant i-au dat târcoale un grup de mistreți și o ursoaică, în același timp (VIDEO)

Un clip apărut pe rețelele de socializare arată un fenomen îngrijorător atât pentru animalele sălbatice dar și pentru om. Doi mistreți cu puii după ei și o ursoaică, de asemenea cu un pui după ea, au dat tîrcoale unor pensiuni din Sinaia.

Aici este un cerc vicios: populația hrănește animalele sălbatice pentru simpla distracție și pentru a le filma cum stau pe marginea drumurilor, iar acestea nu-și mai procură hrana din pădure, pe cale naturală, ci s-au obișnuit cu sandwich-urile și diversele produse aruncate din mașină de către oameni.

Publicitate

Sigur că până la o tragedie, când un urs sau un porc mistreț va ataca un copil sau oamenii care fac live-uri în preajma lor, nu este cale lungă.

Urșii continuă să fie tot mai prezenți în viața noastră, iar acest lucru ar trebui să le dea autorităților de gândit. Tot mai multe fotografii postate în mediul online arată că asistăm, în continuare, la un exod al urșilor către zonele populate.

 

@lucmihai89Momentul acela când ești urs si nu vânezi ca ești vegan😅😅😅😅 ##mistreții🐗 ##ursul 🐻 ##Zoo ##Sinaia♬ sunet original – Luc Mihai

De ce sunt, așadar, urșii tot mai prezenți în viața noastră? 

Spre exemplu, anul trecut, în 2019, a reieșit dintr-un raport desecretizat al Inventarului Forestier Naţional, că anual, în România, se taie cu 20 de milioane de metri cubi mai mult decât apar în cifrele oficiale aprobate, scriu cei de la pressone.ro.

Asta înseamnă că România nu este în stare să controleze nu doar tăierea ilegală a materialului lemnos, ci și habitatul urșilor.

Cristina Lapis, președinta Asociației Milioane de Prieteni, coordonatorul Libearty Bear Sanctuary de la Zărnești, declara pentru PressOne, că omul nu acționează asupra mediului în care trăiesc urșii doar tăind pădurea, ci și atunci când le recoltează hrana, fructe de pădure și ciuperci, pentru comerț. 

Am căutat să înțelegem cât de puternică este această ramură economică. Am descoperit că în fiecare an o instituție acreditată a statului, pe nume Institutul de Cercetări Biologice (ICB) Cluj-Napoca, realizează studii de evaluare a stării resurselor biologice contracost pentru beneficiari privați care recoltează ciuperci și fructe de pădure în fiecare județ al României, pentru comerț.

Publicitate