Unul din cei mai temuți interlopi, eliberat după 10 ani, spune rugăciuni pe YouTube (VIDEO)

Marius David, poreclit Gore, unul dintre cei mai temuți interlopi din Cluj-Napoca, a fost eliberat la începutul acestei săptămâni din Penitenciarul Rahova, unde a stat încarcerat un deceniu, scrie libertatea.ro.

El a fost condamnat la 12 de ani de închisoare pentru tentativă de omor. În 2011, Gore a fost în centrul unui uriaş scandal. Acesta a înjunghiat un brancardier la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj, pe 9 august 2011, iar victima a fost rănită grav.

Întors acasă, interlopul și-a deschis un canal de YouTube unde se filmează spunând rugăciuni. Una dintre filmările pe care le-a publicat, denumită „Zilele din urmă”, a adunat deja aproape 4.000 de vizualizări.

La audieri, interlopul i-a şocat pe magistraţi. Gore a spus senin că el a crezut că brancardierul pe care l-a înjunghiat îi ucisese nevasta. Mai mult, el a susţinut că angajaţii spitalului i-ar fi făcut semne că urma să fie şi el omorât şi atunci l-a atacat pe brancardier: „Voiam să-l pedepsesc pentru că a omorât-o şi să-mi salvez viaţa”.

În rechizitoriul pe baza căruia Gore a fost trimis în judecată, procurorii au evidențiat faptul că ”inculpatul s-a dus înarmat cu arme apte pentru suprimarea vieţii”. ”Incupatul a acţionat cu un cuţit în incinta unităţii medicale, iar în momentul în care a fost reţinut în curtea Clinicii de Penumoftiziologie, în aceeaşi zi, la orele 12.20, avea două cuţite asupra sa”, au precizat anchetatorii.

Interlopul Marius Florin David, zis şi Gore, este absolvent al Liceului Tonitza din Bucureşti, secţia Pictură, iar la Cluj-Napoca s-a mutat în anii ‘90. A devenit imediat spaima barurilor de noapte, unde provoca frecvent scandaluri şi se lăuda în public cu peste 20 de violuri. În trecut, interlopul a mai fost condamnat pentru agresiuni şi scandal.

În martie 1996, Gore i-a rupt mandibula unui tenor de la Opera Română din Cluj şi l-a tăiat cu sabia ninja pe fratele acestuia, un cascador. Atunci, interlopul a fost arestat pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri.

O studentă a depus plângeri împotriva lui Gore acuzându-l că a fost supusă la perversiuni sexuale în toaleta unui club. Gore a fost trimis în judecată şi pentru viol şi lipsire de libertate. A primit sub doi ani de puşcărie şi, după ce a executat jumătate din pedeapsă, a ieşit din închisoare, pentru „bună purtare”, scrie Adevărul.