Urmează decapitarea conducerii Casei Județene de Pensii Neamț? Mesajul ministrului Muncii

Se pare că în vizorul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, a ajuns în cele din urmă și Casa Județeană de Pensii Neamț. 

Rigurozitatea și implicarea cu care Violeta Alexandru ne-a obișnuit de la preluarea postului de ministru al Muncii a produs multe nopți nedormite conducerilor de la Casele de pensii județene din teritoriu, unii din ei nereușind să țină pasul cu ritmul de muncă impus de ministru.

De curând, atenția Violetei Alexandru s-a mutat și pe conducerea Casei de la Neamț, care se pare că ”nu performează”. Prin intermediul unei postări pe pagina personală de facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că termenul de două luni pe care l-a dat caselor de pensii pentru rezolvarea dosarelor restante a expirat.

Potrivit ministrului, deşi mai mult de jumătate dintre judeţele ţării au rezolvat toate problemele, au rămas ”probleme majore la Casa de pensii Alba şi la Sectorul 1”, iar casele de pensii din Neamţ şi Braşov ”încă nu performează”.

Traducând în termeni specifici, se presupune că urmează o decapitare a conducerii CJP Neamț cât de curând. Asta ar fi o adevărată surpriză, pentru că această instituție are cei mai ”sudați” directori de servicii deconcentrate. Adică de mai bine de 15 se rotesc la conducere cam aceleași persoane.

Cezar Aanegroaie, actualul director executiv, este de mai bine de 20 de ani în Casa de Pensii Neamț. El a preluat prima dată frâiele instituției în 2006, după ce fostul director emigrase în Canada. Așadar pe vremea în care Partidul Democrat nominaliza directorul. A deținut conducerea până în 2009, când Gheorghe Ștefan a preferat-o la conducere pe Maria Bocancea, membru PDL la acea vreme și purtătoare de cuvând al președintelui CJ Neamț.

Aanegroaie este retrogradat pe un post la relații cu publicul, dă în judecată CJP și câștigă după câtva timp, iar din 2011 se întoarce director executiv. ”Rezistă” așadar sub guvernările PD, PDL, USL, PSD, sub guvernarea tehnocrată și din nou, sub guvernarea PNL. Cezar Aanegroaie a supraviețuit tuturor guvernărilor din ultimii 10 ani fără a fi membru sau activist cu carnet de partid, dar fiind agreat de toate partidele de guvernământ.

Ioan Sandu, actualul director adjunct, a fost numit director plin de pe vremea PDSR, fiind și înregimentat politic în această formațiune, apoi adjunct câțiva ani, din nou director executiv pentru câteva luni, prin 2010-2011, iar de atunci și până în prezent, director adjunct.

Nicoleta Porubin vine în casa de Pensii în luna mai 2009 pe postul de director adjunct, post pe care îl ocupă și în prezent. Este singura persoană neînregimentată politic în niciun partid și are în coordonare Direcţia Stabiliri şi Plăţi Prestaţii.

Rămâne de văzut ce persoane vor nominaliza liberalii pentru posturile de conducere ale CJP, dacă ministrul va demite în cele din urmă actuala conducere.

Publicitate