USL TRĂIEȘTE! Firma cumătrului lui Arsene, finanțată de guvernul PNL cu 145 mil. Euro

După ce liberalii au condamnat, cu mânie proletară, faptul că firma lui Gheorghe Vlasie (cumătrul lui Ionel Arsene) a câștigat lucrări de zeci de milioane de Euro, tocmai guvernul PNL prin intermediul CNAIR, a încredințat un contract în valoare enormă, de 145 milioane de Euro, firmei respective.

Jurnaliștii de la stiri-neamt.ro, scriu că, în timpul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Neamț, senatorul Eugen Țapu-Nazare și ministrul transporturilor, Lucian Bode, acuzau și dădeau de pământ cu firma ”cumătrului” Ginel (S.C. AQUA PARC S.R.L.) care a executat lucrarea pe sectorul de drum Bicaz – Poiana Teiului.

Între timp, guvernul liberal nu i-a mai achitat restul de bani, iar întârzierile au făcut ca și astăzi lucrarea să rămână neterminată (vezi articol AICI).

Interesant este că aceiași liberali, până mai ieri războinici și puși pe scandal din cauza lucrărilor primite de către societatea Aqua Parc de la guvernul PSD, sunt cei care încredințează, prin intermediul CNAIR, o lucrare pe sectorul de drum ”DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia”, în valoare de 700.000.000 Lei, adică 145 milioane de Euro.

Păi, dragi liberali, cum e cu această firmă pe care ați reclamat-o la DNA, căreia nu i-ați făcut plățile la timp pentru că era a ”cumătrului”?

Deodată e bună și primește lucrări de la guvernul liberal? Când să vă credem domnilor?

Când țipați din toți rărunchii în conferințele de presă de la sediul PNL sau când încredințați lucrările mai apoi?

Și vă supărați când lumea vă zice că ”USL TRĂIEȘTE!”

Pe de altă parte, trebuie spus că firma Aqua Parc chiar a ajuns la nivelul de tehnologie și de capacitate de lucru în care poate câștiga, cu ușurință, orice lucrare de infrastructură scoasă la licitație pe piața românească și nu numai.

Comunicatul CNAIR:

„Vineri, 30.10.2020, CNAIR a transmis adresa de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect ‘Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km 0+000 – km 44+130, lărgire la 4 benzi de circulație si km 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi: Lot 1 (Sector 1): Bâldana – Târgoviște, km 0+000 – km 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație.’

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. AQUA PARC S.R.L. – S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. – HYDROSTROY AD – VDH AD (VODSTROI 98 AD) – S.C. BDU MAXI CONSTRUCT S.R.L, cu prețul de 587.664.162,47 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a acestora este de 7 ani și 6 luni.

În perioada imediat următoare, Ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia”, se arată în comunicatul transmis de CNAIR.