USL TRĂIEȘTE! Fost prefect PSD, pus de liberali să candideze pe listele de la Senat

Fostul prefect PSD Vasile Panaite, cel care monitoriza mitingurile anti PSD din iarna lui 2017 și 2018 și îi transmitea lui Carmen Dan ”efectivele” de manifestanți, este candidat pe lista de la Senat a PNL Neamț.

Lucruri incredibile se întâmplă în filiala Neamț a PNL, condusă de deputatul Mugurel Cozmanciuc! După ce a cooptat primari și consilieri locali PSD pentru a candida din partea liberalilor, i-a oferit un loc și fostului prefect PSD pentru alegerile parlamentare.

Vasile Panaite, fost prefect PSD care trimitea jandarmii să-i numere pe participanți, să-i identifice pe lideri și să monitorizeze protestele anti PSD din noiembrie 2017 și februarie 2018, a fost pus pe locul 4 pe lista de candidați PNL la Senat.

Interesant este că la toate mitingurile împotriva ”ciumei roșii” de la Piatra-Neamț au participat majoritatea consilierilor locali ai PNL, chiar și primarul liberal din acea vreme.

Vasile Panaite, prefectul de atunci, avea în ”atribuții” să monitorizeze grupurile de manifestanți și să identifice liderii protestelor, informații pe care le trimitea pe cale ierarhică, lui Carmen Dan, ministrul de Interne, care mai apoi ajungeau la Dragnea.

Panaite Vasile este unul din oamenii cei mai apropiați de șeful PNL Neamț, Mugurel Cozmanciuc. Acesta l-a adus pe Panaite în organizația liberală în vara anului 2019, lucru care a dus la o nemulțumire totală în rândul membrilor filialei.

Panaite s-a înscris și în competiția internă a liberalilor pentru ocuparea postului de primar al municipiului Piatra-Neamț, fiind chiar aproape de nominalizare.

Istoria politică a lui Vasile Panaite este pestriță. A fost și a rămas unul din apropiații lui Gheorghe Ștefan – Pinalty în anii de glorie ai PDL, fiind ales primar în comuna Dragomirești. Apoi a candidat fără succes pentru un mandat de deputat în anul 2008.

Între timp începe o fructuoasă prietenie cu Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, fapt care îl aduce pe Panaite Vasile în postura de candidat PSD la primăria comunei Dragomirești pe care o câștigă cu 490 voturi. La pachet, numele lui Panaite apare în dosarul care îi vizează pe Gheorghe Ștefan și Ionel Arsene.

Presa locală a relatat despre numeroasele afaceri dubioase ale familiei Panaite cu statul, unele din ele investigate de procurorii anticorupție. Din rechizitoriu reiese faptul că Vasile Panaite era cel care muta „comisioanele” de la Ionel Arsene la Gheorghe Ștefan prin intermediul unor lucrări primite de firma acestuia, fiind omul de legătura dintre cei doi.

În 2017, PSD îl pune prefect pe Vasile Panaite, mandat pe care îl duce până în primăvara lui 2018.

Imediat se îndreaptă către Pro-Romania, unde devine președinte al filialei municipale Piatra-Neamt. La câteva luni distanță, Liviu Harbuz – președintele ProRomania Neamț dă semne că nu reușește să se înțeleagă cu Vasile Panaite, iar plecarea acestuia din urmă devine inevitabilă: „Vasile Panaite a parasit partidul pe motive de faliment financiar si moral”, declara în aprilie 2019 Liviu Harbuz.

Panaite Vasile se reorientează rapid și trimite bezele către conducerea PNL Neamț, spunând că a fost dintotdeauna un om de dreapta.

În luna august 2019, Panaite Vasile devine membru PNL Neamt cu dorința exprimată deja de a candida la primăria municipiului Piatra-Neamt, iar astăzi îl avem candidat pe listele liberalilor pentru Senatul României.

Publicitate